dilluns, 30 d’octubre del 2006

Lula reelegit


Lula aconsegueix la reelecció com a president del Brasil, amb un amplíssim marge sobre el socialdemòcrata Alckmin

El Brasil ha fet bons els pronòstics de la segona volta de les eleccions presidencials, que han confirmat la reelecció de Luiz Inácio "Lula" da Silva. El candidat del Partit dels Treballadors ha aconseguit, segons els resultats pràcticament definitius, un 60,75% dels sufragis. La resta, un 39,25%, han estat per al seu rival, el socialdemòcrata i exgovernador de l'estat de Sao Paulo Geraldo Alckmin. Lula ha aconseguit superar una campanya marcada per les acusacions de corrupció contra el seu govern. Un cop confirmada la seva victòria per part del Tribunal Superior Electoral, Lula tornarà a jurar el càrrec de president l'1 de gener de 2007, per quatre anys més.


Els dirigents del Partit dels Treballadors (PT) ja preparen una festa per celebrar a Sao Paulo la reelecció, mentre que els seguidors d'Alckmin han admès des del principi que era probable que s'enfrontés a una derrota, però també han afegit que, si això era així, el Brasil tindria un govern mediocre. Els escàndols de corrupció van impedir que Lula guanyés a la primera volta però, en els 15 dies de campanya pels comicis d'aquest diumenge, els sondejos no han parat d'ampliar la seva condició de favorit.



A més de definir-se el nou cap d'estat, en aquests comicis s'han elegit 10 governadors dels 27 estats del país. A la primera volta, celebrada l'1 d'octubre, es van triar els dirigents de 17 estats.


( http://www.telenoticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=153838 )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada