dimarts, 17 d’octubre del 2006

JORDI MIRALLES, MERCÈ CIVIT I SIMÓN ROSADO ES REUNEIXEN AMB EL COMITÈ D’EMPRESA DE LA CONSTRUCTORA COMSA

Els treballadors i els candidats d’ICV-EUiA al Parlament han posat en comú les preocupacions del sector i les propostes de la coalició en matèria laboral

El coordinador general d’EUiA i candidat al Parlament, Jordi Miralles, acompanyat pels també candidats d’ICV-EUiA, Mercè Civit i Simón Rosado, ambdós sindicalistes de CC.OO en actiu, s’han reunit aquest matí amb el comitè d’empresa de la constructora COMSA. L’objectiu era posar en comú les preocupacions del sector i, en concret, dels treballadors d’aquesta empresa, i les mesures que ICV-EUiA proposa en el seu programa electoral en matèria laboral.

A la reunió, on també hi ha estat present el secretari general de la Federació de la Construcció de CC.OO a Catalunya, Miguel Peláez, els membres del comitè han posat sobre la taula les seves preocupacions, centrades en la prevenció dels accidents laborals, la subcontractació, la temporalitat, l’equilibri salarial, la formació i la conciliació familiar i laboral.

En aquest sentit, Miralles ha explicat que “per EUiA els temes laborals són una prioritat. Per acabar amb les morts de treballadors, la precarietat, la subcontractació, i la temporalitat, entre altres problemes, és imprescindible que hi hagi un nou govern d’esquerres a Catalunya. L’1 de novembre, ens juguem el continuar endavant i millorar aspectes de la política industrial i laboral o tirar enrere i tornar a l’època de CiU”. En aquest sentit, ha explicat que és important que continuï el govern d’esquerres perquè, malgrat haver deixat algunes coses per millorar, ha sabut canviar la tendència conservadora de CiU en matèries laborals. També ha explicat que Catalunya necessita un govern que aposti per negociar durament amb l’estat pel traspàs d’Inspecció Laboral tal i com marca el nou Estatut, “un fet imprescindible per millorar les condicions del sector de la construcció, millorar la qualitat de la feina i la seguretat. Una prioritat d’esquerres, no de CiU”, ha recordat.

Civit i Rosado, per la seva banda, han destacat la voluntat de la coalició de mantenir la col·laboració parlamentària amb comitès d’empresa com el de COMSA, amb l’objectiu de millorar i actualitzar les mesures, necessitats i demandes del sector perquè arribin al Parlament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada