dimarts, 20 de febrer del 2007

Reflexions entorn a Izquierda Unida

Extret dels companys del diari DIAGONAL:

Membres de la comissió federal, dels sectors del PCE, de CUT i EUIA donen les seves visions sobre la coalició.
1. Què està ocorrent en Esquerra Unida?
2. S’han comès errors? S’ha sabut articular un discurs diferenciat del PSOE?
3. Quins passos s’ha de donar a partir d’ara?
FÉLIX TAVERNA Membre de la Comissió Permanent Federal d’Esquerra Unida.

Una cosa són les tripes d’Esquerra Unida. I una altra són les propostes de la formació. En aquest sentit sóc optimista. Perquè les últimes enquestes sí que donen tendència a un repunt de la nostra formació política. El desencontre intern està en un moment àlgid perquè és el moment de presentar candidatures municipals. La diferència d’Esquerra Unida és que es traslladen amb facilitat als mitjans de comunicació, ja que el sistema d’elecció assegura la pluralitat de totes les opcions (...).
Hi ha una majoria important d’IU que va apostar en el seu moment per una oposició constructiva, una oposició col·laboradora del que va ser un nou cicle que va arrabassar el govern a la dreta i que posteriorment s’ha situat en una exigència important.

Cal tenir en compte que tenim una dreta l’objectiu de la qual és desestabilitzar les institucions democràtiques.
I veurem el resultat electoral, crec que serà satisfactori perquè els ciutadans han entès que, estant en la necessitat d’articular una opció a la dreta, hem tingut un pensament propi.

El paper dels nostres representants, donada la seva capacitat numèrica, ha estat molt positiu (...). Hi ha un element que és la necessitat d’un relleu generacional.
La cultura política dels nostres votants és de sectors joves, alternatius.

Hi ha una esquerra alternativa que està emergint. L’esgotament dels recursos ambientals és un element principal, que ha de ser assumit. I cal considerar nous subjectes com l’antiglobalització (...).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada