dissabte, 2 de setembre del 2006

EL CONSELL NACIONAL D’EUiA APROVA LES LLISTES PER LES ELECCIONS DE L’1 DE NOVEMBRE I RATIFICA L’ACORD AMB ICV

El Consell Nacional d’EUiA, reunit avui a Barcelona, ha aprovat les llistes electorals de la formació que concorreran a les eleccions de l’1 de novembre conjuntament amb ICV.

Encapçalada pel coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, la llista de Barcelona està integrada per persones de referència en els àmbits sindical, universitari, feminista i solidari de Catalunya.

Miralles ha explicat que “Esquerra Unida i Alternativa aportarà a la candidatura de la coalició 8 dones i 10 homes, amb una mitjana d’edat de 36 anys i amb una equilibrada representació territorial del conjunt de les comarques barcelonines”. .

D’entre els seus integrants, el coordinador general d’EUiA ha destacat la número dos, Mercè Civit, secretària de la Dona de CC.OO a Catalunya. Una dona que Miralles ha definit com “la futura diputada d’EUiA, un referent del feminisme i el sindicalisme actiu a Catalunya”.

També ha destacat la presència de Jamal Lababidi, president de la Comunitat Palestina a Catalunya i Balears, que tancarà la llista de la coalició amb l’ex fiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo. Una aportació que Miralles ha titllat de comprimís cívic i solidari per part d’EUiA amb la pau a Palestina. Un altre dels integrants de la llista al qual ha fet referència és Francesc Orozco, “ex dirigent del PSC a l’Anoia, que ha decidit sumar-se al nostre projecte d’esquerres de debò”.

Pel que fa a Girona, Cristina Simó, representant del moviment feminista de la demarcació, serà qui encapçalarà la llista d’EUiA, mentre que els sindicalistes de CC.OO, Teresa Fortuny i Josep Maria Encuentra, ho faran per Tarragona i Lleida, respectivament.

L’acord amb ICV, ratificat

El Consell Nacional ha ratificat, per altra banda, l’acord signat amb ICV el passat 27 de juliol, “que hem valorat de manera positiva, entusiasta i engrescadora. Significa més representativitat institucional per a EUiA perquè allà on hi hagi representació de la coalició hi serem. Però també significa un creixement de la coalició i una oportunitat de continuar desplegant un projecte d’esquerres i catalanista a Catalunya”, ha explicat Miralles.

El CN, finalment, ha aprovat també la campanya “Sempre a l’esquerra”, que tindrà per objectius fer créixer EUiA amb nous afiliats i afiliades, crear noves assemblees de base, culminar el canvi en la imatge de la formació, incrementar la presència institucional, formar noves candidatures municipals amb ICV i aprofundir en una presència més regular de la formació a IU Federal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada