dimarts, 29 d’agost del 2006

MIRALLES CONTESTA A MONTILLA QUE ‘NO ES POT DESLLIGAR LA CATALUNYA SOCIAL DE LA NACIONAL’

El coordinador general d’EUiA es mostra preocupat perquè el candidat del PSC pugui justificar ‘els tics centralistes del PSOE’

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha contestat avui en roda de premsa al candidat del PSC, José Montilla, que s’ha pronunciat reiteradament aquest estiu sobre la necessitat de deixar enrere la Catalunya nacional per passar a una nova etapa on sigui prioritària una Catalunya social.

Miralles s’ha referit a aquestes declaracions assegurant que “EUiA està convençuda que els drets nacionals i els drets socials van íntimament lligats perquè són dues cares de la mateixa moneda”. “Quan aquest estiu han sorgit qüestions com els fets de l’Aeroport del Prat, la immigració o la intenció de l’estat de controlar les subvencions de les comunitats autònomes no només es tractava de les persones, també estàvem parlant d’autogovern”, ha dit.

Miralles ha explicat que la coalició comparteix la necessitat d’impulsar la Catalunya social, però ha assegurat “no compartim que Montilla pugui utilitzar l’argument de deixar enrere la Catalunya dels drets nacionals per intentar justificar els tics centralistes del PSOE, de la mateixa manera que CiU justificava la bandera per construir una Catalunya antisocial”.

‘El debat de la immigració ha demostrat que al PSOE li tremolen les cames davant la dreta’

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha fet referència també al debat obert sobre el vot dels immigrants afirmant que la coalició explicarà en campanya electoral la necessitat d’ampliar drets de ciutadania dels ciutadans de Catalunya, hagin nascut a Catalunya o fora.

En aquest sentit, Miralles ha assegurat que CiU es mostra contrària a ampliar aquest dret cap al col·lectiu perquè, segurament, no n’obtindria gaire vots. Ha assegurat també sentir curiositat per saber “ja que s’autodefineixen demòcrates i cristians, què opina CiU sobre que els immigrants tinguin salaris inferiors a la resta de la població, treballin més hores, tinguin més temporalitat i coneguin menys els seus drets. O és que només s’interessa pel vot i en quin idioma parlen?”.

El coordinador general d’EUiA també ha criticat com els socialistes estan gestionant aquesta qüestió i s’ha mostrat preocupat pel fet que “al PSOE li tremolin les cames davant la dreta del PP i CiU un cop més, com ja ha passat amb altres qüestions com l’Estatut, la Llei de la Memòria Històrica, la reforma de l’IRPF, la negativa de derogar la Llei de Partits o el model d’estat”.

El coordinador general d’EUiA ha avançat que aquestes qüestions es tractaran en el primer Consell Nacional que tindrà lloc aquest dissabte, 2 de setembre.

El CN també començarà a preparar les eleccions i aprovarà posar en marxa una nova campanya sota el lema ‘Sempre a l’esquerra’, que gestionarà el creixement d’EUiA sota un canvi d’imatge, la creació d’ assemblees territorials, noves campanyes polítiques i altres activitats de l’organització.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada