dissabte, 15 de juliol del 2006

LA SITUACIÓ A PALESTINA I EL LÍBAN - Comunicat Area Internacional d'EUiA

Malauradament la dolorosa història de la lluita del poble palestí, la violència i guerra quotidiana a l’orient Mitjà o la ocupació militar a l’Iraq, són tan presents i tan habituals que acaben per “normalitzar” la barbàrie de la guerra, l’imperialisme ianqui i/o sionista, el partiment i la mort dels pobles que resisteixen i lluiten per la seva sobirania.

Les nostres anàlisis més rigoroses es venen produint tradicionalment en àmbits de reflexió partidària o com aportacions individuals. Sortosament i coherent les diverses sensibilitats i organitzacions que integrem EUiA coincidim en profunditat en les nostres posicions, també en aquest tema

D’altra banda el nostre espai de comunicació físic i informàtic és tan limitat com tots i totes coneixeu, de tal manera que tan sols ens podem permetre ocasionals informacions pel que fa a política internacional. Un petit nucli de persones intentem el treball col·lectiu en aquesta area encara en fase de conformació. I ho fem encara amb una lògica prioritat pel que fa a Europa i el PEE donat el nostre compromís estatuari.

És per tot això que sovint primem les informacions que tenen a veure amb aspectes solidaris, socials i de cooperació, des de l’ area i la responsabilitat corresponent.

Tanmateix, hi ha moments puntuals especialment greus on és del tot necessària al menys una senyal de preocupació o indignació col·lectiva. Aquests dies, la nostra capacitat d’immunitzar-nos front a l’ horror ha quedat superada pels nous fets de la franja de Gaza i el sud del Líban.

També ens alarmen les tremendes repercussions político-militars que suposen la extensió del conflicte armat amb invasions i agressions israelianes dins territoris de països limítrofes i sobirans com Líban i Síria.

A EUiA ens declarem sempre partidaris i compromesos amb la pau i la no violència, però inequívocament i en paral·lel, amb el dret sobirà d’autodeterminació dels pobles i amb la justícia. En definitiva contra el militarisme, la violència, la guerra, és a dir, l’ imperialisme que avui és exercit pels governs còmplices dels EE.UU i d’Israel.

Els darrers dies l’exèrcit sionista ha envaït pobles i ciutats, assassinat civils, destruït carreteres i centrals elèctriques, dipòsits d’aigua, i tot el que troba al seu pas. No entrem ara en les preteses justificacions militars per una tan brutal i indiscriminada agressió. Rebutgem la “lògica” de la resposta bèl·lica i del càstig esgrimida pel Goliat que llença el seu poderós exercit contra el David palestí.

Condemnem un cop més el ja vell i insuportable domini i ocupació militar israelià i cridem als nostres companys i companyes a participar i donar suport a totes les iniciatives plurals i unitàries que es convoquin, i convoquem en els propers dies per protestar pel silenci i la tolerància culpable de les autoritats europees i la complicitat explícita i coautoria dels EE.UU.

Exigim, altra cop el compliment de les resolucions de NN.UU per part del govern israelià, els respecte a les decisions del poble palestí expressada democràticament a les urnes, la retirada immediata de les tropes sionistes dels territoris palestins i dels països veïns, en concret del Líban i Síria.

No oblidem aquests dies la important situació postelectoral que viu el Mèxic de les urnes embarassades. No oblidem el proper 26 de juliol, dia nacional i revolucionari de la Cuba i del seu poble i govern que estimem. Tanmateix ens fa un mal insuportable Palestina, com Iraq o el Sàhara. Aquest planeta no podrà reclamar-se civilitzat ni en pau mentre no es doni sortida als legítims drets i reivindicacions d’aquests pobles.


VISCA EL POBLE PALESTÍ !! ISRAEL, FORA DE GAZA, FORA DE CISJORDANIA, DE SIRIA I DEL LÍBAN !! Area d’Internacional d’EUiA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada