divendres, 2 de gener del 2009

EUiA Sant Andreu amb la revolució cubana !

EUiA saluda i celebra el 50è aniversari de la Revolució Cubana


Esquerra Unida i Alternativa envia a tot el poble cubà, al seu Govern i a la seva Revolució una emotiva felicitació en el 50è aniversari de la Revolució Cubana.

A continuació, es pot llegir el text que Antoni Barbarà, cap d´Àrea Internacional d´EUiA, ha escrit amb motiu de l´aniversari de la Revolució Cubana.



Fins a la victòria sempre!

Era el primer de gener de 1959 quan les primeres tropes de l´exèrcit rebel, en mans del comandant Fidel Castro, entraven als carrers de La Habana. Es proclamava el final de la lluita insurgent contra el Govern titella del dictador Batista i es proclamava allà victoriosa la Revolució.

En aquest mig segle, moltes coses han canviat, i el món ja no és el mateix, però ningú, ni tan sols els més paranoics enemics de Cuba, poden objectar que aquella Revolució ha resultat determinant pel devenir actual, i que, sens dubte, segueix posicionant a tota la humanitat, per a l´amor i l´esperança o per a l´odi i la submissió. Cuba, i això significa el seu poble, el seu Govern i la seva Revolució, s´ha convertit, volent-ho i/o sense voler-ho, en el referent ètic de la utopia i de l´emancipació. Aquella Revolució avui quinquagenària és la imatge de la sobirania d´un poble, de la lluita per la justícia social, de la solidaritat internacionalista, de l´esperança, dels drets dels pobres i dels oprimits, per fi, iguals, ja siguin joves o vells, dones o homes, de l´alliberament d´aquesta Amèrica Llatina en peu, de tots els pobles sotmesos front a l´Imperi, de l´oposició combativa i valenta front el neoliberalisme econòmic i de la meravellosament heroica veu que trona i denuncia al capitalisme a les seves guerres i misèries...Per a diverses generacions, Cuba i aquella Revolució és i ha estat l´estrella brillant en la negra nit dels temps més durs.

Reconèixer aquells fets no és ja quelcom subjectiu, sinó un exercici d´honestedat històrica i intel•lectual. Com en qualsevol obra humana, i la Revolució Cubana és profunda i essencialment humana, en tan llarg i difícil camí hi ha hagut, necessàriament, les seves ombres, els seus errors, els seus aprenentatges i autocrítiques des de la descarnada realitat que obligaven a anar pensant i corregint mentre s´anava construint la història i resolent el dia a dia d´onze milions de persones. Gents lúcides, exigents, cultes i cultivades, crítiques, sensibles, generoses, amants, divertides, solidàries,...revolucionàries!

Cuba i la seva Revolució han sabut arribar fins aquí, sobrevivint, contra tot pronòstic, a cop de decisió i sacrifici, a la més gran agressió sostinguda en el temps per part de l´enemic imperial. Ni bloquejos, ni invasions, ni armes, ni conspiracions, ni totes les tones de brossa mediàtica que han llançat els governs d´Estats Units de torn han pogut doblegar a aquell poble excepcional. En aquest feliç aniversari, amb un Fidel viu i supervivent, amb Raúl al timó, amb el Che i Camilo al firmament, amb l´esperança i la solidaritat a l´horitzó, milions de persones de tot el planeta volem unir-nos a aquell clamor de la història i sentir-nos amb orgull, germans i germanes, companys i companyes. Seguim en la lluita, que això només acaba de començar...I vostès tenien raó.

Gràcies Cuba per a ser com ets, gràcies per tot el que hem après i rebut d´aquella Revolució. Gràcies Revolució!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada