dimarts, 29 de juliol del 2008

Miralles aposta per un 11 de setembre unitari i reivindicatiu perquè "a Catalunya se li fa més cas quan està unida i mobilitzada"


El coordinador general d´EUiA també ha fet una ferma defensa de l´ensenyament públic i ha anunciat que ICV-EUiA no recolzarà demà, a la reunió de Govern, la proposta de la LEC perquè, entre d´altres coses, “no reflecteix del tot el Pacte Nacional per l´Educació”, consensuat amb les organitzacions representatives del món de l´ensenyament

El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, ha anunciat que a la reunió de Govern de demà, la coalició ICV-EUiA no recolzarà la proposta de la Llei d´Educació de Catalunya (LEC) i que els diputats i diputades “ens reservem presentar esmenes en el tràmit parlamentari”. Tot i reconèixer que en els darrers dies s´ha avançat en les negociacions amb la Conselleria, Miralles ha explicat que ICV-EUiA no se sent satisfeta amb el que es porta a discussió del Govern, en primer lloc perquè consideren important “que es compleixi l´Acord d´Entesa, i en el seu punt referent a l´educació es diu textualment que cal avançar en la consolidació del servei públic d´educació”.

En segon lloc, Miralles ha dit que, per la seva part, “EUiA no hi veiem del tot reflectit el Pacte Nacional per l´Educació, creat amb les complicitats socials d´una vintena d´organitzacions del món de l´ensenyament”, i que ha considerat “la base per a sustentar el tràmit legislatiu”. El dirigent d´EUiA i diputat també ha afirmat que és important “donar passes cap a la superació de la doble xarxa educativa a Catalunya”, perquè “la pública té obligacions i les privades concertades en tenen unes altres”, i ha afegit que “s´han d´aplicar les mateixes garanties a totes les escoles que reben fons públics”. Així mateix, Miralles considera que no pot ser que “els nostres, els sindicats d´ensenyament, el moviment de renovació pedagògica, el MUCE, la FAPAC, l´AJEC..., siguin crítics, mentre CiU i PP estan cofois amb alguns aspectes de la proposta de LEC”, i ha acusat a ambdós partits d´actuar “com a lobbies polítics de l´escola privada”.

A Madrid a pels compromisos estatutaris i aposta per la mobilització social

Respecte a l´altre tema d´actualitat, la reunió bilateral pel desplegament estatutari que tindrà lloc demà a Madrid i a la qual participarà Miralles, el diputat ha dit esperar que “el Govern espanyol doni passes cap als compromisos”, en concret s´ha referit al traspàs de rodalies RENFE i de la Inspecció de Treball, aquesta última “una matèria imprescindible per EUiA i més en època de crisi econòmica”.

Quant a la qüestió del finançament, el màxim dirigent d´EUiA ha lamentat que es constati el que ja va preveure fa uns dies: que les intervencions de Zapatero i Blanco en el Congrés del PSOE “eren de cara a la galeria, per contentar a part de la seva parròquia”, però que de compromís, res, perquè “Solbes o no ho va escoltar o no va voler fer-ho”, ha sentenciat Miralles, en referència a la “distància que es manté” entre els governs català i espanyol, que ha quedat palesa en la reunió d´avui.

EUiA resum en cinc punts el seu posicionament al respecte, com ha enunciat Miralles:

1) Acompanyament al Govern d´Entesa en la seva fermesa negociadora.

2) Recomana al Govern que doni “una explicació pedagògica permanent” del procés “perquè la gent detecti on són les dificultats i en què s´avança”.

3) Aposta per la unitat política de les forces catalanes, clau per a “ser més forts en la negociació”.

4) Aposta també per combinar la negociació política amb la mobilització social i ciutadana “perquè sens respecti”. En aquest sentit, ha deixat anar que “A Catalunya se li fa més cas quan està unida i mobilitzada” i en conseqüència ha advocat per celebrar un onze de setembre unitari i reivindicatiu pel compliment de l´Estatut i la millora del finançament.

5) Reclama al PSOE que apliqui la llei (l´Estatut) sense més dilacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada