divendres, 18 de juliol del 2008

Miralles afirma que "EUiA ha crescut" des de l´anterior Assemblea i constata que "té bona salut"

El coordinador general de la formació, que aprovarà els documents de la 5a Assemblea aquest dissabte en el seu Consell Nacional, espera que Zapatero no vingui al Congrés del PSC “a fer promeses de cap de setmana”, perquè “Catalunya vol fets”, en referència al finançament

El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, ha anunciat avui que el Consell Nacional de la formació es reunirà el pròxim dissabte 19 de juliol per última o penúltima vegada abans de la celebració de la 5a Assemblea d´EUiA, que tindrà lloc els dies 8 i 9 de novembre d´enguany. La direcció d´EUiA presentarà al Consell les ponències elaborades per 7 comissions de treball durant dos mesos. Una vegada aprovats els documents -“i les reformes estatutàries si així ho acorda el Consell Nacional”, ha fet incís Miralles-, aquests seran enviats a tota l´afiliació perquè siguin debatuts a les assemblees de base d´EUiA, passat l´onze de setembre i fins a finals d´octubre.

El màxim dirigent d´EUiA i diputat ha destacat que les discussions a les assemblees de base de territoris i sectors estaran obertes a les persones d´esquerres properes a l´organització, que des de la 4a Assemblea de fa 3 anys ha crescut en 700 noves incorporacions. “Arribem a la 5a Assemblea amb 4.000 afiliats i afiliades, i dels que s´han sumat en aquest darrer període, el 64% són homes i el 35% dones, la franja d´edat més ample és la que va dels 30 als 49 anys (un 44,30%) i un element molt positiu, segons Miralles, és que el segon percentatge de creixement, després de a l´àmbit metropolità de Barcelona, s´ha donat als sectors (centres de treball, professionals...), seguits de Tarragona, Girona i Lleida. Així mateix, el coordinador general d´EUiA ha valorat l´ampliació en un 10% d´assemblees als municipis petits i mitjans, com són les formades a Les Franqueses del Vallès, Olesa de Bonesvalls, Piera (província de Barcelona), Arbúcies, Caldes de Malavella, Celrà, Llagostera, Sils (província de Girona), Conca de Barberà, Roda de Barà, Vila-Seca (província de Tarragona).

En paraules de Miralles, un dels objectius d´EUiA és “avançar en la sectorialització, arribar a més centres de treball, d´estudi, al món de la salut, de l´educació, de la cooperació..., per apropar més la política a la ciutadania”. També creu necessària “una visió més nacional i menys metropolitana” i s´ha mostrat satisfet per “la tendència d´EUiA a rejovenir”, tot i que considera una assignatura pendent apropar a l´organització joves d´entre 18 i 20 anys, per aquest motiu serà una prioritat pel proper període treballar a l´àmbit universitari.

Miralles espera de Zapatero “fets i no promeses de cap de setmana” pel que fa al finançament

Pel que fa a l´actualitat política, Miralles s´ha referit a la compareixença del President Montilla al ple del Parlament d´aquest dimecres, que creu necessària i de la que espera que el Govern “prioritzi el foment de la política industrial, de la política d´ocupació i de formació, i de les polítiques socials, que vol dir més recursos destinats a serveis socials, educació i salut”. Així mateix, Miralles ha aprofitat per encoratjar el Govern català perquè “arribi a un bon acord de finançament”, tot i que ha assegurat que “ara la pilota és al terreny de Zapatero”. En aquest sentit, Miralles ha dit que espera que el president del Govern espanyol no vingui diumenge al Congrés del PSC “amb ocurrències o promeses de cap de setmana, com ens té acostumats als catalans”, i ha afegit que “esperem fets, és a dir, que apliqui la llei”, recordant que s´apropa la data del 9 d´agost, prevista per a finalitzar la negociació del model de finançament.

La `Casa Gran´ de CDC, tocada en la concepció i els fonaments

Respecte al Congrés de CDC -a la clausura del qual va assistir la portaveu d´EUiA i diputada, Mercè Civit-, Miralles considera que “l´estratègia de la Casa Gran del Catalanisme està tocada en la seva concepció i en els seus fonaments”, doncs Convergència continua tenint “una visió patrimonialista del catalanisme, quan aquest és plural i divers, i el d´ells és de dretes”, i aquest fet els porta a que “la seva Casa Gran només pugui ser la del conservadorisme”, ha conclòs el líder d´EUiA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada