dimarts, 12 de juny del 2007

MIRALLES : ‘IMPULSAREM MÉS PRESÈNCIA d’EUiA ALS CENTRES DE TREBALL’ PER EVITAR EL DISTANCIAMENT ‘DELS TREBALLADORS DE LA POLÍTICA’

El coordinador general d’EUiA anuncia una jornada per analitzar la manca de participació i l’abstenció i una altra sobre com afecta la precarietat a la salut de les persones

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha explicat que “impulsarem una major presència d’Esquerra Unida i Alternativa als centres de treball. Com incideix la política a les empreses va més enllà de l’aplicació dels convenis. Afecta els treballadors si la política fiscal que aprova un govern és o no progressiva o si es flexibilitza o no l’acomiadament”. Aquesta és una de les reflexions a les quals ha arribat EUiA després de constatar un allunyament dels treballadors i els joves de la política, que s’ha manifestat més clarament en l’alt índex d’abstenció dels darrers comicis electorals. En aquest sentit, Miralles ha assegurat que “portar la política a la vida quotidiana de les persones és important perquè no es produeixi aquesta dicotomia entre ciutadans i institucions polítiques”.

Davant aquesta situació, Miralles ha explicat que “aquesta serà una de les premisses que posarem sobre la taula en una jornada específica sobre manca de participació i abstenció que farem a Barcelona abans del mes d’agost per analitzar aquest fenomen”. Una jornada que s’unirà a unes altres que EUiA organitzarà el darrer cap de setmana de juny, al costat de la Fundació L’Alternativa i el Partit de l’Esquerra Europea, i que posarà sobre la taula com afecta la precarietat laboral sobre la salut de les persones. En aquest cas, durant dos dies experts, científics, professionals de la salut i dirigents sindicals debatran per extreure conclusions i propostes d’índole social, econòmic i laboral que evitin les conseqüències de la precarietat sobre la salut.

ETA no pot marcar l’agenda política ‘per l’esquerra’

Miralles, per altra banda, ha valorat la reunió mantinguda avui entre el president del govern central Jose Luís Rodríguez Zapatero amb el líder del PP, Mariano Rajoy. Ha dit que “era una trobada esperada, el més destacable de la qual és un suposat canvi en les formes. Tot i així, dubtem molt que el PP deixi de banda la utilització partidista que ha fet fins ara de la lluita antiterrorista, que ha estat la base de la crispació”. El coordinador general d’EUiA s’ha dirigit també a Zapatero per demanar-li que “faci possible un acord entre totes les forces democràtiques per fer front a ETA i seguir treballant per la pau. Un acord d’unitat que no pot ser a dos entre PSOE i PP. Si és així, tornaran a fracassar”.

Miralles, finalment, ha explicat que s’ha posat en contacte amb el líder d’IU, Gaspar Llamazares, amb qui ha coincidit que “ETA no pot marcar l’agenda política per l’esquerra” i que “el que toca en el proper debat de política general en el Congrés és que IU situi l’agenda social i ecològica”, és a dir, els temes que afecten a la majoria de ciutadans. Entre d’altres, Miralles s’ha referit a la necessitat d’avançar en “la contractació fixa, les condicions salarials, l’accés a l’habitatge, l’ensenyament i la salut públiques o la mobilitat sostenible”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada