divendres, 1 de juny del 2007

Valoració resultats electorals

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha presentat avui davant els mitjans de comunicació la valoració que ha fet la Comissió Nacional de la formació política respecte els resultats de les recents eleccions municipals. Miralles ha resumit les conclusions a les quals ha arribat l’organització amb tres afirmacions: “L’abstenció mossega, la dreta amenaça i les esquerres ens hem d’arremangar”.

D’altra banda, el màxim dirigent d’EUiA ha volgut destacar que la coalició ICV-EUiA ha avançat, tot i que “l’avenç ha estat desigual, perquè els resultats no han estat els que esperàvem”. En aquest sentit, Miralles ha fet esment a que “l’espai de la coalició ha baixat en vots i representació per primera vegada” i ha reconegut que “el conjunt de l’organització no ens ho esperàvem, aquesta no era l’expectativa que ens havíem generat”.

La preocupació front l’abstenció ha decidit EUiA a celebrar, abans de l’agost, una jornada interna per a fer un anàlisi tant de l’abstenció com de la participació. “No hem de deixar-ho només en mans de les universitats”, ha dit el coordinador general d’EUiA referint-se als estudis que s’encarreguen sobre el tema, perquè, en la seva opinió, a més de la de caràcter “estructural” l’abstenció també prové “de l’esquerra que representem en particular”.

En aquest sentit, Miralles ha traslladat la reflexió que ha fet la Comissió Nacional sobre el paper de l’esquerra transformadora en el seu conjunt i i d’EUiA en particular, afirmant que “ens calen noves formes de fer política i tenir més presència social, no només institucional”. El coordinador general d’EUiA encara ha anat més enllà expressant la necessitat d’un “perfil d’esquerres propi”, així com de “donar un missatge més clar i creïble a la nostra gent”.

Finalment, Miralles ha enumerat els quatre acords que ha pres la Comissió Nacional d’EUiA.

En primer lloc, i pel que fa als continguts en l’àmbit municipal, s’ha decidit prioritzar: les polítiques d’immigració, les polítiques d’habitatge, les polítiques socials, les polítiques de seguretat pública i les polítiques per la millora de les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores. En segon lloc, EUiA aposta pels governs d’esquerres a l’hora de negociar amb altres forces polítiques. En tercer lloc, per fer “més coalició”, com a espai a continuar construint. I en quart i darrer lloc, la Comissió Nacional d’EUiA ha arribat a la conclusió que cal “adequar el funcionament i la pràctica d’EUiA pel que fa a la intervenció social i política de la nostra gent”, segons paraules de Jordi Miralles, que ha afegit: “Hem de fer que la política en majúscules entri als centres de treball, que tingui en compte el que afecta a les condicions de vida de la gent”. El coordinador general d’EUiA ho considera indispensable perquè creixi la participació, doncs “l’abstenció electoral és un efecte, no una causa”, ha conclòs Miralles.

2 comentaris:

  1. em sembla molt be lo que diu el Jordi pero la veritat es que al conjut de Barcelona hem perdut 40.000 vots, no fare l'analisi facil de dir trenquem amb IC com estan a punt de fer els verds, pero si que hem de reflexionar mirar cap on volem anar com assemblea i qui volem que ens representi, tenim que continuar treballant al carrer amb els moviments socials i al ajuntament, peró no podem perdre el nord.Tenim que ser clars dir-li a la gent que estem amb ells copsar el carrer veure que li preocupa a la gent i treballar en aquest sentit solament així podrem recuperar la credibilitat perduda

    ResponElimina
  2. Salut company Albert !

    Estic globalment d'acord amb el que dius. Crec que falta a nivell nacional una reflexió més profunda sobre els resultats i EUiA, que estic segur que es donara, així com a la nostra assemblea.

    Fins aviat !

    ResponElimina