dijous, 2 de novembre del 2006

ICV-EUiA INCREMENTA LA SEVA REPRESENTACIÓ A 12 DIPUTATS I DIPUTADES I ES MOSTRA CONVENÇUDA QUE 'REEDITAREM EL GOVERN D'ESQUERRES'


Fita història a Lleida, on la coalició obté representació per primera vegada en 26 anys

02/11/06. Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa ha aconseguit incrementar la seva representació al Parlament de Catalunya, passant de 9 a 12 diputats i diputades. Un resultat que s’inclou a la majoria aconseguida a la cambra per les formacions d’esquerres que sumen 70 escons. En la seva valoració dels resultats, el cap de llista Joan Saura, ha explicat que aquestes xifres “demostren que el govern catalanista i d’esquerres ha aconseguit derrotar CiU”.

Amb 281.474 vots arreu de Catalunya, el 9’56%, ICV-EUiA ha consolidat la seva tendència al creixement, amb la fita històrica afegida d’haver obtingut representació a Lleida, on des de 1980, amb el PSUC i Pere Ardiaca, la coalició no treia cap diputat. Un resultat que, com ha explicat Saura, “deixa la porta oberta a reeditar el govern d’esquerres”.

També el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, que ha revalidat la seva acta de diputat, ha fet una valoració molt positiva dels resultats, i ha destacat la presència al Parlament d’una segona diputada d’Esquerra Unida i Alternativa, Mercè Civit.

L’únic punt negatiu de la nit electoral per ICV-EUiA ha estat la baixa participació, que no ha arribat al 57%. Tant Saura com Miralles han expressat la seva preocupació per les dades.

Per demarcacions, ICV-EUiA ha tret 9 diputats i diputades per Barcelona (dos més que el 2003), i un per la resta de demarcacions, 1 a Girona, 1 a Tarragona i 1 a Lleida.

La coalició, per altra banda, ha fet el seguiment electoral, per primera vegada, en un hotel. Allà s’hi han concentrat centenars de militants i simpatitzants que han mostrat, en tot moment, la seva eufòria pels magnífics resultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada