divendres, 8 de novembre del 2013

Un centenar de veïns i veïnes reclamen a Sant Andreu que no se cedeixin les antigues casernes del barri a una entitat militarista d’exlegionaris





Un centenar de veïns i veïnes de Sant Andreu, a Barcelona, s’han concentrat aquest dimecres a la tarda al barri contra la cessió de 5.000 metres quadrats de l’antiga caserna que hi ha a la zona a l’entitat militarista ‘Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios’ i per reclamar a l’alcalde, Xavier Trias, que revoqui aquesta decisió. A la concentració, convocada per la plataforma veïnal ‘Sant Andreu antifeixista’, han acudit les conselleres municipals d’ICV-EUiA Blanca Port i Remei Gómez, així com la regidora d’ICV-EUiA a l’Ajuntament Janet Sanz i adherits d’EUiA i d’ICV a Sant Andreu.

La concentració ha continuat al Plenari Extraordinari que es celebrava al Districte amb la lectura i entrega del manifest. Després la plataforma veïnal ha continuat fent difusió de la situació a la Plaça Orfila i a diversos carrers del barri.

En el manifest de la convocatòria, el veïnat reclama “la retirada immediata de la cessió de l’espai a la Hermandad de los Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona i el replantejament respecte a la seva ubicació actual a les casernes de Sant Andreu”. De fet, el text assegura que aquesta entitat porta “alguns anys utilitzant fraudulentament per a les seves activitats aquest espai que ara se’ls ha cedit”, i puntualitza que “aquestes activitats consisteixen en desfilades i instrucció militar”, que inclouen “uniformes i armes”. També assenyala que la seu de la Hermandad “ha estat utilitzat com a punt de trobada per a feixistes que practicaren agressions al seu voltant el 12 d’octubre”.

Va ser el Consorci de la Zona Franca qui va prendre la decisió de regularitzar aquesta activitat, cedint els terrenys. Aquest ens, propietari dels terrenys, està presidit per l’alcalde Xavier Trias, de CiU, vicepresidit pel delegat especial de l’Estat Jordi Cornet, del PP. També n’és membre el regidor convergent Antoni Vives. Davant d’aquesta decisió, a més de reclamar-ne la retirada, la plataforma ‘Sant Andreu Antifeixista’ també reclama en el seu manifest “la revisió dels mecanismes de presa de decisions perquè siguin transparents, democràtics i participatius”.
 
I, en aquest sentit, el text reclama “una convocatòria de la Comissió de Casernes per iniciar un procés real de participació ciutadana per decidir els usos temporals d’aquests espais”, on en el futur s’hi ha d’erigir edificis. En aquest sentit, la plataforma també reclama a l’ajuntament que maldi “per construir els equipaments planificats que ja porten més de cinc anys de retard”. 

http://euia.cat/pagina.php?idp=7410

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada