dijous, 19 de maig del 2011

Un Districte inclusiu i solidari: Programa electoral ICV-EUiA per Sant Andreu

Un Districte inclusiu i solidari
Les noves realitats socioeconòmiques que viu la nostra societat estan portant aparellat l’increment de situacions d’exclusió social. Defensem la necessitat d’un canvi radical i la construcció d’un veritable Estat de Benestar, on les polítiques de benestar social ocupin un paper cabdal en les polítiques municipals.

  • Continuar impulsant les polítiques socials que hem portat a terme des de la Regidoria d’Acció Social i Ciutadania encapçalades pel regidor Ricard Gomà.
  • Vetllar per un correcte desplegament de la llei de suport a l’autonomia personal, per un increment de les places sòcio-sanitaries, per l’ampliació del servei de teleassistència i, en definitiva, per l’extensió de serveis que contribueixin a millorar la qualitat de vida de totes les persones, especialment aquelles persones amb major riscos de patir situacions de vulnerabilitat social.
  • Incorporar la figura del mediador sociocultural realitzant un projecte integral pels col·lectius en risc d’exclusió social així com per la cohesió social. 
  • Treballar conjuntament amb el col·lectiu migrat per facilitar i aconseguir la seva incorporació plena.
  • Garantir l’ús dels equipaments esportius dels centres educatius, per a la pràctica de les activitats de lleure i de l’esport d’oci, fora de l’horari lectiu per a les entitats dels barris.
  • Afavorir un oci alternatiu i no consumista per la gent jove, tot i obrint els equipaments culturals i facilitant que es portin a terme activitats que els pugui interessar. I també ampliació dels horaris dels equipaments, especialment els juvenils, per adaptar-nos a les seves demandes.
  • Ens comprometen a vetllar per una assistència sanitària pública de qualitat per als veïns i veïnes, assegurant la transparència, la qualitat i l’equitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada