dilluns, 9 de març del 2009

`Les dones diem prou a la crisi´, lema d´ICV-EUiA pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora

Militants de l'assemblea de Sant Andreu vam participar a la manifestació.

La responsable de l´Àrea de la Dona d´EUiA i d´aquest àmbit en el grup parlamentari d´ICV-EUiA, Mercè Civit, ha participat aquest matí a la manifestació unitària amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. En declaracions als mitjans, la diputada ha explicat que el lema de la coalició enguany és ´Les dones diem prou a la crisi´. En aquest sentit, Civit ha dit que “les reivindicacions històriques per a superar la segregació en el mercat de treball, la discriminació laboral i salarial o la temporalitat, no poden quedar aturades per la crisi”. Per això ha considerat imprescindible la mobilització de les dones “perquè no hem de pagar la crisi”.

La dirigent d´EUiA i diputada també ha destacat que la seva formació reclama polítiques per a la creació d´ocupació de qualitat, l´aplicació de la Llei d´Igualtat efectiva entre homes i dones a totes les empreses i la reducció de la jornada laboral, amb una nova organització del temps de treball que permeti harmonitzar vida personal i laboral. Així mateix, Civit ha exigit en nom de la seva formació que el Govern espanyol atorgui d´una vegada “el finançament necessari per a poder desplegar la llei de la dependència a Catalunya”, doncs això significarà “alliberar moltes dones de la càrrega individual de la cura de persones depenents, a més de creació d´ocupació”.

D´altra banda, Civit ha aprofitat aquest 8 de març per a referir-se als darrers moviments del Govern espanyol encaminats a modificar la llei d´avortament: “El PSOE no pensava modificar-la, si ara s´ho planteja ha estat gràcies a les mobilitzacions i les darreres campanyes d´autoinculpacions promogudes pel moviment feminista”, ha afirmat la diputada d´EUiA, qui ha confiat que s´aconsegueixi la despenalització i la normalització de la interrupció voluntària de l´embaràs dins de la xarxa pública. Civit ha acabat adreçant aquesta demanda al Govern del PSOE: “Que siguin valents i no es deixin pressionar per la dreta i l´església”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada