diumenge, 28 d’octubre del 2007

Llamazares a Barcelona

El coordinador general d’IU, amb Jordi Miralles, ha fet balanç de la legislatura a pocs mesos de les generals


El coordinador general d’IU, Gaspar Llamazares, considera que “la legislatura del govern del PSOE acaba simbolitzada per uns pressupostos per al 2008 que signifiquen l’oportunitat perduda per concretar un gir polític econòmic i social a l’esquerra, i per la marginació premeditada de Rodalies a Catalunya”. Així ho ha explicat en la roda de premsa que ha ofert a Barcelona, al costat del coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, abans de pronunciar una conferència de balanç de la legislatura i del paper que ha desenvolupat IU en aquests gairebé 4 anys.

Llamazares ha criticat que el PSOE hagi desoït les propostes del grup parlamentari d’IU-ICV-EUiA sobre el transport ferroviari a Catalunya, i ha assegurat que “no ens trobem davant una situació casual, ni de mala sort, o de mala fe, sinó davant les conseqüències d’una actitud per part del govern que ha primat l’alta velocitat al transport social i al que afecta a més ciutadans”. Tant el coordinador general d’IU com el d’EUiA han tornat a demanar “responsabilitats a les empreses constructores i al govern central. Esperem que la compareixença al Congrés de Zapatero serveixi per demanar disculpes als ciutadans afectats i per a anunciar que cessa la ministra de Foment”.

Sobre la votació dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2008, Llamazares ha vist amb ‘normalitat’ que ICV hagi optat per abstenir-se i no votar en contra com han fet els diputats d’IU. Ha reafirmat les coincidències de “dues organitzacions diferents que comparteixen grup parlamentari”, coicidències que han consistit “en una visió crítica dels pressupostos”. En aquest sentit, Miralles, que ha coincidit totalment amb el balanç de la legislatura fet pel coordinador general d’IU, ha assegurat que “si els diputats catalans del grup haguessin estat d’EUiA, no s’haurien abstingut, perquè tot i felicitar Joan Herrera per la negociació que ha fet amb el govern del PSOE, amb això no n’hi ha suficient”.

Llamazares ha fet un balanç d’IU en aquesta legislatura ‘molt positiu’ perquè ha aconseguit “que totes les lleis importants a nivell social que s’han aprovat tinguin el segell d’IU, fins i tot algunes de les que no s’haguessin plantejat sense nosaltres”. Miralles, per la seva banda, ha criticat que el PSOE “hagi creat desconfiança entre aquells que li van donar el seu suport, com els partits d’esquerres i les persones que van voler un canvi real d’esquerres”.

Les primàries a IU, ‘una lliçó de democràcia participativa’

A preguntes dels periodistes, Llamazares i Miralles s’han mostrat satisfets pel fet que, per primera vegada, IU sotmeti a votació de la militància el candidat que haurà d’optar a la presidència del govern central. Miralles, que ha mostrat el seu suport al coordinador general d’IU, ha posat l’exemple d’EUiA com a ‘enriquidor’, mentre que Llamazares ha afirmat que “aquestes primàries són una lliçó de democràcia participativa i una oportunitat per a rellançar el projecte d’IU i la iniciativa política per a les pròximes eleccions generals i l’Assemblea”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada