dilluns, 23 de setembre del 2013

ICV-EUiA recollirà pel Debat de Política General peticions de la ciutadania sota l'etiqueta #totadebat

El grup parlamentari d’ICV-EUiA, de la mateixa manera que va fer per la investidura d'Artur Mas, ha iniciat una campanya per les xarxes socials per obrir el debat a la societat de manera que sota el hastag #totadebat recolliran les demandes i peticions de la ciutadania per portar-les durant el Debat de Política General, que se celebrarà del 25 al 27 de setembre. Així, a més de fer els contactes habituals amb entitats i organitzacions socials del territori, la societat civil no organitzada també podrà fer arribar a ICV-EUiA les seves inquietuds i demandes per tractar durant el DPG i que el president del grup, Joan Herrera, incorporarà en el seu discurs.

En aquesta ocasió, el grup roig i verd ha decidit territorialitzar i sectorialitzar les aportacions i que a més cada diputat es posi en contacte amb experts, entitats i societat amb les quals habitualment ICV-EUiA està en contacte per incloure en les resolucions (que presentarà el portaveu adjunt del grup, Joan Mena) i no només fer-ho de manera bilateral amb organitzacions i moviments socials com a grup parlamentari sinó fer-ho a través de la xarxa amb la gent, amb la intenció de tocar tots els temes que afecten al país i a la ciutadania.

En la roda de premsa que ha ofert la portaveu del grup parlamentari, Dolors Camats, ha posat de manifest que és un DPG amb certa "excepcionalitat" donat que no hi ha hagut pressupostos i que no s'han conegut les prioritats del govern pel 2013, ni les inversions previstes en infraestructures ni tampoc en qüestions en política fiscal i econòmica. "Portarem a debat al Parlament i mirarem quins suports té el govern per retallar la paga extra als funcionaris i més sense haver presentat els pressupostos", ha avançat Camats que també ha explicat que el seu grup portarà una resolució per aturar la privatització de l'Hospital Clínic.

De la mateixa manera, ICV-EUiA aposta per consensuar amb tots els grups quina és la manera de concretar l'exercici del dret a decidir perquè "no té sentit aprovar una resolució només de suport al dret a decidir" perquè ja se n'han aprovat dues i fins i tot quins instruments es tenen per avançar. "Per això, la nostra proposta és anar més enllà i concretar com hem d'avançar el diàleg amb l'estat", ha dit la portaveu d'ICV-EUiA que ha recordat que sempre hem defensat tenir un acord de tots els grups per saber per quina via comencem. "El debat de política general és el moment per concretar i donar celeritat al procés", ha sentenciat.