dissabte, 22 d’octubre del 2011

dilluns, 10 d’octubre del 2011

Crònica del Ple del Consell del Districte

El passat 4 d'octubre va tenir lloc a la Seu del Districte les dues primeres sessions de la legislatura, l'ordinària i l'extraordinària.

La part extraordinària estava destinada a donar els últims tocs a la configuració dels grups municipals i del districte. Així la Sra Imma Moraleda (PSC) va ser nomenada presidenta del districte i es va elegir a Claudi Cervelló (CIU) com a vice-president. Es va donar lectura a la composició dels grups municipals; el nostre, el d'Iniciativa per Catalunya – Verds – Esquerra Unida i Alternativa composat per les conselleres Blanca Port i Remei Gómez, tenint com a regidors adscrits a Janet Sanz i Joaquim Mestre.

Tot seguit es va informar de les dedicacions dels consellers i dels portaveus de cada grup municipal, a les comissions consultives que anirien (s'havien de repartir serveis a les persones, urbanisme i mobilitat) i la constitució del grup de govern i la distribució de barris entre els consellers, tot i que aquesta legislatura no es donaran els espais d'atenció als veïns i veïnes.

Neus Domingo (La Sagrera)
Francesc Ivars (Sant Andreu)
Claudi Cervelló (Congrès - Indians)
Francesc Xavier Codony (Trinitat Vella – Bon Pastor – Baró de Viver)
Josep Vilà (Navas)

Després va començar el plenari ordinari amb la part informativa, l'informe del regidor. Imprès a tot color vam poder veure el que el regidor explicava de tot el que ha fet en aquests tres mesos de govern, després cada portaveu va comentar l'informe del regidor, s'ha de dir que aquest informe no es presenta fins el mateix dia del ple per tant no se sap el seu contingut i els portaveus improvisen una mica la seva intervenció.

ICV–EUiA vam comentar la inauguració de la residència d'avis de Trinitat Vella, així com la celebració de l'11 de setembre (celebrada a la capella dels Segadors a la parròquia de Sant Andreu, no es podia esperar menys d'un militant d'Unió Democràtica). També vam preguntar, arran de l'obertura del curs escolar, com havien afectat les retallades en personal i recursos a les escoles públiques del barri, pregunta que va quedar sense contestar.

Un cop superat aquest apartat del plenari, va començar la part d'urbanisme que, excepcionalment va comptar amb l'explicació tècnica ja que no s'havia pogut convocar la comissió d'urbanisme. El projecte per la pastilla situada a l'Avinguda Meridiana 339-347 es va aconseguir tornar-la a portar a la comissió d'urbanisme ja que el projecte no reflectia les demandes fetes per les associacions de Sagrera, Congrès – Indians i Meridiana Zero.

Es va aprovar la re-col·locació de l'Escola Gavina dins dels terrenys de Casernes i la modificació del PGM que ens afegeix unes zones d'equipaments i zones verdes a Navas i Can Fabra.

En acabar va començar la part d'impuls i control, on els diferents grups municipals poden presentar proposicions, precs o preguntes per fer a l'equip de govern sobre tasques ja fetes o proposta de fer-ne de noves.

Es van aprovar les proposicions d'Unitat per Barcelona i PSC sobre la Vil·la Romana de la Sagrera i les retallades sanitàries, respectivament, amb el compromís de Raimond Blasi de convocar el Consell de Salut abans d'un mes. La proposició de ICV-EUiA sobre les escoles bressol, que es construeixin les projectades i que es miri on se'n necessiten més, va aconseguir també el recolzament necessari.

Les preguntes del grup municipal ICV-EUiA van obtenir respostes diferents. La pregunta sobre les escoles i equipaments de Can Fabra va tenir una resposta més satisfactòria, ja que s'havia aconseguit la presència de la directora i un representant de l'AMPA. Pel que fa al prec sobre la RMI la resposta va ser inacceptable, ja que l'equip de govern de CIU es van escudar darrera que era competència de la eneralitat i ells no farien cap seguimentnper a garantir que cap família quedi desemparada, tampoc podíem esperar res més.

Per acabar el plenari es va aprovar unànimement una proposició en defensa de la llengua catalana com a llengua vehicular i de cohesió social dins de l'escola, tot i que amb lesmretallades que està aplicant CIU, els docents tenen cada cop més dificultats per a aquesta equitat.

No sense haver de recordar-ho, es va aconseguir que intervingués en el ple el veí de Sant Andreu, Matías que s'havia salvat del desnonament de casa seva el mateix mati del plenari. Després de la seva intervenció el regidor es va comprometre a trobar un pis pont mentre s'acabaven de fer les diligències per a l'assignació d'un pis de protecció oficial.

dimarts, 4 d’octubre del 2011

Ple del Consell del Districte

Avui dia 4 d'Octubre, el grup municipal d'ICV-EUiA al districte intervindrem a la sessió extraordinària del Ple del Consell, per a formular les següents proposicions, precs i preguntes al Consell del Districte:

PRECS I PREGUNTES:
Sobre les canvis en el cobrament de la Renda Mínima d'Insercio i les famílies afectades:
AL CONSELL DEL DISTRICTE DE SANT ANDREU

Remei Gómez López en la seva qualitat de Conseller/a del Grup Municipal d’ICV-EUiA al Districte de Sant Andeu actuant en el seu nom i representació, manifesta:

Que durant el mes d'agost ha entrat en vigor la nova Llei 7/2011, de 27 de juliol, de mesures fiscals i financeres, que modifica la Llei 10/1997, de 3 de juliol, de la Renda Mínima d'Inserció (RMI) (en el seu article 62), i que alhora, el Govern de la Generalitat ha decidit canviar temporalment la forma de pagament de la RMI i ha aprovat, el 30 d'agost de 2011, un nou Decret de desplegament de la Llei de la renda mínima d'inserció que modifica substancialment els requisits per participar i mantenir-se al programa.

Per això, i d’acord amb el que estableixen els articles 64.1 i 98 del Reglament Orgànic Municipal, es formula el següent:


PREC PER RESPOSTA ORAL AL CONSELL DEL DISTRICTE


Que s'informi a aquest Consell de districte en el proper plenari de totes les qüestions referides al seguiment dels canvis per cobrar la renda mínima d'inserció (RMI) que s'han produït aquest estiu, del número de famílies afectades al districte i de les gestions fetes, si s’han fet, per a resoldre el pagament urgent a aquelles persones que encara avui no han rebut la seva prestació tot i complir amb els requisits vigents.

Sobre els equipaments educatius a la Fabra i Coats:
AL CONSELL DEL DISTRICTE DE SANT ANDREU
Blanca Port Gimeno, en la seva qualitat de Consellera del Grup Municipal d’ICV-EUiA al Districte de Sant Andreu actuant en el seu nom i representació, manifesta:La preocupació davant les retallades del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el fet que això pugui afectar als equipaments educatius de Sant Andreu. D’acord amb el que estableixen els articles 64.2 i 98 del Reglament Orgànic Municipal es formula la següent:

PREGUNTA PER RESPOSTA ORAL AL CONSELL DEL DISTRICTE

1. Es mantenen , les dates previstes d’inici de curs dels equipaments educatius de la Fabra i Coats, en concret de l‘Escola Can Fabra i l’IES Fabra i Coats?

2. En cas contrari quina ha estat la actuació del Regidor del Districte per esmenar aquest fet?

PROPOSICIONS:
Sobre les escoles bressol al districte:
Exposició de Motius

Atès que, malgrat l’important avenç portat a terme en els darrers anys, continua existint una mancança de places públiques per l'educació de 0 a 3 anys i la possibilitat que des del Govern Municipal de CiU es deixin de construir Escoles Bressol Municipals Públiques.

1. Donat el compromís adquirit per l'anterior Govern, que va comptar amb el suport i la demanda de CiU, de la necessitat de que se'n construïssin de noves per cobrir la creixent demanda.

2. Es per això que d’acord amb que estableixen els articles 64.1 i 98 del Reglament Orgànic Municipal, es formula la següent:

PROPOSICIÓ

El Consell Municipal del Districte de Sant Andreu. acorda:

Què es construeixin les escoles bressol ja compromeses al Districte de Sant Andreu: casernes de Sant Andreu, Canòdrom al Congrés-Indians i La Sagrera.

Què es busquin nous espais d'equipaments per planificar la construcció de noves escoles bressol públiques segons les dades de necessitats que té el nostre districte.


Més Informació: Districte Municipal de Sant Andreu - Activitat del Plenari