diumenge, 13 de desembre del 2009

EUiA es manifesta a Madrid per plantar cara a la crisi

Una àmplia delegació d´EUiA s´ha desplaçat avui a Madrid per a respondre a la crida sindical a manifestar-se en defensa de l´ocupació i del diàleg social.

Han estat milers de persones, unes 7.000 catalanes, convocades per UGT i Comissions Obreres, les que s´han manifestat aquest dissabte per reclamar una sortida a la crisi compatible amb els drets socials. EUiA ha volgut ser present en aquest exercici de reivindicació de demandes laborals.

La formació d´esquerres catalana ha fet pinya amb IU, amb treballadors arribats des de diferents punts d´Espanya i amb diverses organitzacions socials i representants del món de la cultura i de l´art que s´han adherit a la marxa, per defensar el diàleg social i per exigir més protecció dels salaris i dels llocs de treball. En la manifestació s´ha denunciat que la crisi econòmica no pot ser l´excusa per precaritzar els drets dels treballadors, amb un augment de la destrucció de llocs de treball o la caiguda dels salaris i s´ha reclamat al govern espanyol un gir en la política econòmica, més protecció per als desocupats, el rellançament de les negociacions amb la patronal, que es mantinguin les inversions productives i que s´apliquin mesures per a recuperar l´ocupació entre els joves.