dimecres, 25 de març del 2009

Aturem la guerra a Palestina





Imatges del acte del divendres al centre civic La Barraca, a la Sagrera.

diumenge, 15 de març del 2009

Xerrada:ISRAEL i PALESTINA, Conflicte o agressió?



Xerrada:ISRAEL i PALESTINA, Conflicte o agressió?

Presenta: Merche Vidal. Assemblea Sant Andreu

Intervenen:

Jamal Lababidi – Ex-president i membre de la Comunitat Palestina de Catalunya
Joan Josep Nuet – Participant en la campanya internacional FREE GAZA i senador d’EUiA

Organitza: Esquerra Unida i Alternativa de Sant Andreu
Divendres 20 de març, a les 19:00
Centre Cívic la Barraca
Carrer Martí Molins 29
Barcelona

Plantem cara a la crisi !!!!





dissabte, 14 de març del 2009

Manifestació `Plantem cara a la crisi´

Sortida de Via Laietana, davant de Foment del Treball (Via Laietana 32), i arribada a Pla de Palau, davant la delegació del Govern.

dilluns, 9 de març del 2009

`Les dones diem prou a la crisi´, lema d´ICV-EUiA pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora

Militants de l'assemblea de Sant Andreu vam participar a la manifestació.

La responsable de l´Àrea de la Dona d´EUiA i d´aquest àmbit en el grup parlamentari d´ICV-EUiA, Mercè Civit, ha participat aquest matí a la manifestació unitària amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. En declaracions als mitjans, la diputada ha explicat que el lema de la coalició enguany és ´Les dones diem prou a la crisi´. En aquest sentit, Civit ha dit que “les reivindicacions històriques per a superar la segregació en el mercat de treball, la discriminació laboral i salarial o la temporalitat, no poden quedar aturades per la crisi”. Per això ha considerat imprescindible la mobilització de les dones “perquè no hem de pagar la crisi”.

La dirigent d´EUiA i diputada també ha destacat que la seva formació reclama polítiques per a la creació d´ocupació de qualitat, l´aplicació de la Llei d´Igualtat efectiva entre homes i dones a totes les empreses i la reducció de la jornada laboral, amb una nova organització del temps de treball que permeti harmonitzar vida personal i laboral. Així mateix, Civit ha exigit en nom de la seva formació que el Govern espanyol atorgui d´una vegada “el finançament necessari per a poder desplegar la llei de la dependència a Catalunya”, doncs això significarà “alliberar moltes dones de la càrrega individual de la cura de persones depenents, a més de creació d´ocupació”.

D´altra banda, Civit ha aprofitat aquest 8 de març per a referir-se als darrers moviments del Govern espanyol encaminats a modificar la llei d´avortament: “El PSOE no pensava modificar-la, si ara s´ho planteja ha estat gràcies a les mobilitzacions i les darreres campanyes d´autoinculpacions promogudes pel moviment feminista”, ha afirmat la diputada d´EUiA, qui ha confiat que s´aconsegueixi la despenalització i la normalització de la interrupció voluntària de l´embaràs dins de la xarxa pública. Civit ha acabat adreçant aquesta demanda al Govern del PSOE: “Que siguin valents i no es deixin pressionar per la dreta i l´església”.

dissabte, 7 de març del 2009

CALÇOTADA !!!!

El dissabte 9 de febrer es farà la Segona Calçotada per L'Harmonia als Jardinets de Can Fabra (al darrera la Biblioteca), que esperem sigui tan exitosa, divertida i gustosa com la que vam fer ara fa un any. I que, segons els seveis de meteorologia, podrem gaudir d'un temps excel·lent per a dinar a l'aire lliure, no així pel que fa a les reserves d'aigua lamentablement.

El 'menú' serà:
- 10 calçots amb romesco
- amanida variada
- escalivada
- puré de patates
- pa de pagès
- vi o aigua
- ratafia
- fruita: taronja, poma o plàtan.
I l'aportació per a tot aquest tiberi serà de tot just 10 €uros, que serviran per a anar finançant noves activitats i tirar endavant l'ateneu cultural i popular.

Encara hi ha tiquets a la venda a Diables de Sant Andreu, al bar Pata Palo, al bar de La Lira i a l'Associació de Veïns de Tramuntana.
Us preguem que els adquiriu quan abans millor, per tal de que poguem coordinar el nombre de calçots a oferir i que no féssim pas curt.
També que us ho passeu tant a gust i us facin tant profit com l'any passat.

dimarts, 3 de març del 2009

Suport als companys i companyes d'Euskal Herria

Companys de l'assemblea d'EUiA Sant Andreu van participar en les brigades polítiques de recolzament a Ezker Batua.



Demà arribarà a Euskadi un grup de membres d´Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) , format per 40 persones, per a fer d´apoderats d´Ezker-Batua Berdeak (EBB) el dia dels comicis bascos, sobre tot, als col•legis electorals de Bilbao (Guipúscoa).

Des del inici de la campanya electoral per a les eleccions al Parlament Basc del proper diumenge, 1 de març, diversos membres i amics d´EUiA han estat treballant activament amb EBB i s´han posat al seu servei per a ajudar la formació basca a obtenir uns bons resultats electorals en els comicis de diumenge. Durant la campanya, EUiA també ha recollit suports a Catalunya de persones vinculades al món sindical, a moviments socials i a la cultura i d´aquells que identifiquen la proposta d´EB “amb la pau, les polítiques progressistes i la normalització política al País Basc.”

Aquestes iniciatives d´EUiA s´emmarquen en una resolució anomenada L´1 de març a Euskadi, Ezker-Batua Berdeak, que va aprovar el passat 2 de febrer la Comissió Nacional de la formació catalana, i que estableix que “EUiA dóna suport polític i humà a EBB per a què aquesta organització obtingui uns bons resultats en els propers comicis bascos”. EUiA col•labora amb Ezker-Batua Berdeak (EBB) des de les eleccions basques de 2001.