diumenge, 26 d’octubre del 2008

EUiA va assistir ahir a la manifestació convocada pels treballadors de Nissan

El coordinador general d´EUiA i la diputada, Mercè Civit, junt amb altres membres de la direcció d´EUiA, van encapçalar la delegació d´EUiA que va assistir ahir a la manifestació convocada pel comitè d´empresa de Nissan. La plantilla de 1.680 treballadors de Nissan es va manifestar ahir a la tarda contra l´expedient de regulació d´ocupació (ERO) que ha presentat l´empresa automobilística.

Miralles va declarar que “tots som Nissan” i que “cal plantar cara a les multinacionals, perquè si no es fa, podria començar “una pluja d´expedients de regulació al nostre país”.

La diputada i responsable d´Indústria al grup parlamentari ICV-EUiA va assistir la setmana passada a la manifestació que van realitzar els treballadors de Nissan a Zona Franca, va reunir-se amb representants dels treballadors per trobar la millor solució possible a la seva situació i es va posar a la seva disposició per a fer les gestions necessàries amb la Conselleria de Treball i el Ministeri d´Indústria. Civit va dir als treballadors de Nissan que “EUiA no permetrà que se signi un ERO no justificat”. La portaveu d´EUiA també s´ha reunit, aquesta setmana, amb el comitè d´empresa de l´automobilística.

dilluns, 6 d’octubre del 2008

Miralles advoca per una llista unitària de cara a la 9a Assemblea Federal d´IU


El màxim dirigent d´EUiA ha assegurat que en les tres “sensibilitats” d´IU forma majoria l´opció unitària

Jordi Miralles, coordinador general d´EUiA i membre de la direcció d´IU ha demanat avui que de l´Assemblea Federal d´IU surti una única llista unitària. Miralles ha dit que “cal que s´arribi a l´Assemblea Federal d´IU amb una reflexió crítica del present però, sobretot, mirant cap el futur”.

Respecte la decisió de Gaspar Llamazares de dimitir abans de la propera Assemblea Federal d´IU, que se celebrarà els propers 15 i 16 de novembre a Madrid, Miralles ha declarat el seu “respecte i reconeixement” a la figura de Llamazares i ha afegit que el coordinador general d´IU “és una persona important, que ho ha estat i que ho serà en el món de l´esquerra transformadora i d´IU, pel fet de tenir criteri i ser políticament solvent.”

“EUiA està preparada per a la mobilització”

Miralles també ha explicat que EUiA, en el debat de la Xarxa de Sindicalistes del Partit de l´Esquerra Europea -celebrat aquest dissabte en el marc de la Festa anual de la formació-, va animar els sindicats a plantar cara a aquelles empreses que, com Seat, aprofiten el moment de mala conjuntura econòmica per “baixar la persiana”.

En aquest sentit, i davant del que fa uns dies va declarar el vice-president econòmic del Govern espanyol, Pedro Solbes, respecte a que s´abaratirien els costos d´acomiadaments a les empreses, Miralles ha dit que “EUiA està absolutament en contra d´aquesta mesura i que si el PSOE la duu a terme ens trobarà de front.”

El coordinador general d´EUiA i diputat ja ha avançat que la seva formació s´afegeix, juntament amb ICV, a la Manifestació pel Treball Digne, convocada per demà a Barcelona pels sindicats.

“EUiA demostra estar preparada pels reptes més immediats”

D´altra banda, Miralles ha fet una valoració molt positiva de la Festa que l´organització política ha celebrat aquest dissabte, 4 d´octubre. Així, ha assegurat que “EUiA està preparada pels reptes més immediats”, com ara: la seva propera Assemblea Nacional -que tindrà lloc els dies 8 i 9 de novembre-, la 9a Assemblea Federal d´IU -que es realitzarà el cap de setmana següent-, i, com no, davant la situació de crisis econòmica.

Respecte a la situació de crisi, Miralles ha destacat tres qüestions:
-
EUiA sempre assenyalarà els responsables de la mateixa: els especuladors i el capitalisme financer. Miralles ha dit que “la crisi no pot ser gratuïta pels que l´han generat”.
-
EUiA creu que és molt important donar liquiditat al sistema financer espanyol per afavorir l´economia productiva i per garantir els estalvis de les famílies.
-
EUiA creu que s´han de prendre mesures per lluitar contra la crisi econòmica, i aquestes passen per: ajuts a les famílies, amb augments a les partides socials, i ajuts a les empreses, mantenint l´ocupació i la seva qualitat. Sobre això, Miralles ha afegit que “cal que quedi molt clar cap a on van aquests fons públics, per quin motiu hi van, i que s´estableixi un control sobre aquests diners”. Miralles també ha dit que “allà on intervingui l´Estat, que s´hi quedi.”

Valoració positiva del Debat de Política General

Miralles ha dit que celebra que en el darrer Debat de Política General s´instés al Govern a fer coses per combatre la crisi, amb mesures com les d´impulsar l´economia productiva, la qualitat de l´ocupació o la fiscalitat progressiva. En aquesta línia, ha expressat que EUiA està satisfeta per la resolució que el Govern va pactar amb CiU i ha remarcat que espera que el Govern de l´Estat prengui nota d´aquesta resolució.

“Que Bono deixi de ficar la pota centralista”

Respecte a les declaracions que avui ha fet el President del Congrés dels Diputats de “qui més té, més paga” en referència al finançament autonòmic, Miralles ha demanat que “Bono deixi de ficar la pota centralista, que recordi que és el President del Congrés i que, com a tal, hauria de respectar la pluralitat i les decisions aprovades al Parlament”.