diumenge, 28 d’octubre del 2007

Llamazares a Barcelona

El coordinador general d’IU, amb Jordi Miralles, ha fet balanç de la legislatura a pocs mesos de les generals


El coordinador general d’IU, Gaspar Llamazares, considera que “la legislatura del govern del PSOE acaba simbolitzada per uns pressupostos per al 2008 que signifiquen l’oportunitat perduda per concretar un gir polític econòmic i social a l’esquerra, i per la marginació premeditada de Rodalies a Catalunya”. Així ho ha explicat en la roda de premsa que ha ofert a Barcelona, al costat del coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, abans de pronunciar una conferència de balanç de la legislatura i del paper que ha desenvolupat IU en aquests gairebé 4 anys.

Llamazares ha criticat que el PSOE hagi desoït les propostes del grup parlamentari d’IU-ICV-EUiA sobre el transport ferroviari a Catalunya, i ha assegurat que “no ens trobem davant una situació casual, ni de mala sort, o de mala fe, sinó davant les conseqüències d’una actitud per part del govern que ha primat l’alta velocitat al transport social i al que afecta a més ciutadans”. Tant el coordinador general d’IU com el d’EUiA han tornat a demanar “responsabilitats a les empreses constructores i al govern central. Esperem que la compareixença al Congrés de Zapatero serveixi per demanar disculpes als ciutadans afectats i per a anunciar que cessa la ministra de Foment”.

Sobre la votació dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2008, Llamazares ha vist amb ‘normalitat’ que ICV hagi optat per abstenir-se i no votar en contra com han fet els diputats d’IU. Ha reafirmat les coincidències de “dues organitzacions diferents que comparteixen grup parlamentari”, coicidències que han consistit “en una visió crítica dels pressupostos”. En aquest sentit, Miralles, que ha coincidit totalment amb el balanç de la legislatura fet pel coordinador general d’IU, ha assegurat que “si els diputats catalans del grup haguessin estat d’EUiA, no s’haurien abstingut, perquè tot i felicitar Joan Herrera per la negociació que ha fet amb el govern del PSOE, amb això no n’hi ha suficient”.

Llamazares ha fet un balanç d’IU en aquesta legislatura ‘molt positiu’ perquè ha aconseguit “que totes les lleis importants a nivell social que s’han aprovat tinguin el segell d’IU, fins i tot algunes de les que no s’haguessin plantejat sense nosaltres”. Miralles, per la seva banda, ha criticat que el PSOE “hagi creat desconfiança entre aquells que li van donar el seu suport, com els partits d’esquerres i les persones que van voler un canvi real d’esquerres”.

Les primàries a IU, ‘una lliçó de democràcia participativa’

A preguntes dels periodistes, Llamazares i Miralles s’han mostrat satisfets pel fet que, per primera vegada, IU sotmeti a votació de la militància el candidat que haurà d’optar a la presidència del govern central. Miralles, que ha mostrat el seu suport al coordinador general d’IU, ha posat l’exemple d’EUiA com a ‘enriquidor’, mentre que Llamazares ha afirmat que “aquestes primàries són una lliçó de democràcia participativa i una oportunitat per a rellançar el projecte d’IU i la iniciativa política per a les pròximes eleccions generals i l’Assemblea”.

dimecres, 24 d’octubre del 2007

Acte Públic IU-EUiA primàries

Una alternativa d'esquerres,
per la democràcia radical
“L'esquerra, o és anticapitalista, o no és esquerra”
Presentació de les candidatures a
les primàries d'Izquierda Unida i
EUiA
Acte Públic
24 d'octubre 2007 19 hores
amb la participació de:
Marga Sanz, candidata a la Presidència del Govern
Ramon Franquesa, candidat per Barcelona
Albert Miralles, candidat per Girona
Lloc: a Barcelona, al Centre Cívic Fort Pienc, C/ Ribes,
14 (a prop de l'Estació del Nord) Metro L1 Arc de Triomf
Info: http://democraciaradical.blogspot.com

dimecres, 10 d’octubre del 2007

ALTERNATIVA JOVE-JOVES D’EUiA REBATEGEN EL CARRER DUC DE LA VICTÒRIA DE BARCELONA COM A ‘CARRER D’ERNESTO CHE GUEVARA’ EN MOTIU DEL 40 ANIVERSARI DEL


Els joves d’Esquerra Unida i Alternativa han col·locat la placa amb el nou nom sobre l’actual i han demanat una trobada amb l’alcalde Hereu per demanar-li que el canvi es faci oficial

Alternativa Jove-Joves d’EUiA han portat a terme avui, 9 d’octubre, una acció reivindicativa en motiu del 40 aniversari de l’assassinat del Che, dia en el qual es compleixen justament demà. L’acció ha consistit en rebatejar l’actual Carrer Duc de la Victòria de Barcelona amb el nom de “Carrer d’Ernesto Che Guevara. Revolucionari (Rosario 1928-Bolívia 1967)”. Ho han fet col·locant una placa amb la nova denominació sobre l’actual.

Per als joves d’EUiA és necessari que Barcelona tingui un carrer en homenatge al Che, i per això han demanat una trobada amb l’alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, a qui li exposaran les seves raons per demanar que aquesta acció simbòlica es faci realitat. Així ho ha explicat el responsable d’Alternativa Jove, Xavi Nieto, que ha assegurat que “no entenem que Barcelona dediqui dos carrers a un general que va bombardejar la ciutat provocant víctimes mortals entre la població treballadora –també existeix el Passatge Duc de la Victòria-. Creiem que els noms dels carrers haurien de recordar persones que hagin protagonitzat accions en benefici de la societat i la humanitat, com el Che. Aquesta és la reivindicació que li traslladarem a l’alcalde”.

I és que el Carrer Duc de la Victòria està dedicat al general Baldomero Espartero, que va ordenar bombardejar Barcelona el 1842 des de Montjuic per reprimir la iniciativa de la Junta de la ciutat d’enderrocar la Ciutadella, símbol de la derrota de 1714. Enmig de la polèmica oberta a Barcelona pel nom del carrer, actualment s’estan fent tràmits per canviar el nom de la via a ‘Carrer del Duc’, una opció que, d’acord amb el seu republicanisme, tampoc aprova Alternativa Jove.

A l’acció han assistit, a més del responsable de l’organització juvenil, Xavi Nieto, la coordinadora d’EUiA de Barcelona i Delegada de Salut Pública de l’Ajuntament, Isabel Ribas, i la consellera del Districte de Ciutat Vella de la coalició, Rut Garrido.

Una activitat emmarcada en la campanya pel 40 aniversari del seu assassinat

Aquesta acció simbòlica s’emmarca en la campanya posada en marxa per Alternativa Jove en homenatge al Che. A més de difondre la seva figura a través de material divers com tríptics, samarretes, música o un videojoc (consulteu a www.hastalavictoriasiempre.cat), una exposició itinerant amb fotografies sobre “El Che i la Cuba d’avui” visitarà diverses ciutats catalanes fins el pròxim mes de desembre. La mostra es va presentar a la passada edició de la Festa Anual d’EUiA.

( EUiA )

M. A.

Alternativa Jove, rama juvenil de EUiA, quiere que la calle del Duc de la Victòria de Barcelona --dedicada al general Espartero, que bombardeó la ciudad en 1842-- se rebautice como de Ernesto Che Guevara. Los jóvenes de EUiA colocaron ayer una placa guevarista sobre la actual, coincidiendo con el 40 aniversario de la muerte del Che. Asimismo, EUiA ultima una web, www.hastalavictoriasiempre.cat, con documentación, música y un juego sobre el guerrillero.

( el periodico )

dijous, 4 d’octubre del 2007

El PCE se suma a la propuesta de varias federaciones y sectores de Izquierda Unida que apoyan a la dirigente valenciana

Secretaría de Comunicación del PCE / 03 oct 07

Marga Sanz será propuesta, el próximo sábado, como candidata alternativa a LLamazares

La Comisión Permanente del PCE, reunida anoche, y ampliada en esta ocasión a los Secretarios Generales de las Federaciones, se sumó a los apoyos que ya ha recibido la dirigente valenciana y considera que con esta propuesta se devuelve la palabra a la militancia de IU.

Madrid, 3 de octubre de 2007. En el corto espacio de tiempo planteado por la dirección federal de IU para el proceso de presentación de propuestas para la candidatura de IU a la Presidencia del Gobierno en las próximas elecciones, las federaciones de IU y el PCE han reaccionado rápido. Varias federaciones y sectores de IU han mostrado su apoyo a Marga Sanz como la propuesta alternativa a Llamazares. También lo han hecho los sectores que en la última Asamblea Federal apoyaron un propuesta alternativa frente a Gaspar Llamazares.

Ayer fue el PCE, quien le transmitió su respaldo a través de su Comisión Permanente ampliada a los Secretarios Generales de las Federaciones. El apoyo a la propuesta de la dirigente de IU, Marga Sanz, fue unánime. Con esta candidatura se abre un proceso participativo que da la palabra a la militancia. Los miembros de la dirección del PCE plantearon que “ahora vamos a debatir de política y de programa” en IU.

Desde el PCE también se aboga por la solución “estatutaria” de los conflictos, y por tanto trabajará, junto a otros para que, desde el respeto a los derechos de los/as militantes de IU consigamos una masiva participación en este proceso democrático que se iniciará el día 6 de octubre

Perfil de Marga Sanz
La dirigente valenciana de IU viene de una larga trayectoria política y sindical. Marga Sanz, nace en Valencia en 1951. Licenciada en Ciencias Económicas por la Universidad Literaria de Valencia, es profesora en el Instituto de Tavernes Blanques (Valencia) y Catedrática de Administración de Empresas.
Afiliada al Federación de Enseñanza de Comisiones Obreras del País Valencia desde 1979, ha sido miembro de la Junta de Personal de la Enseñanza Pública No Universitaria de las comarcas de Valencia y miembro de la Comisión Ejecutiva Confederal de CC.OO. P.V. entre 1996 y el 2004, así como miembro del Patronato de la Fundación Pau i Solidaritat del CC.OO. del País Valencia .
Secretaria General del Partido Comunista del País Valencia, miembro del Comité Federal y de la Comisión Ejecutiva del PCE. Forma parte del Consell Político de EUPV (Izquierda Unida del País Valencia) y de la Comisión Permanente con las responsabilidades de Coordinación de Programa Electoral y Política Institucional. Es también miembro del Consejo Político Federal de IU.

dimarts, 2 d’octubre del 2007

Comunicat de l'assemblea de Sant Andreu

Condemnem l'atemptat frustrat contra els companys i companyes d'ICv al districte de Sant Andreu.
Fem arribar el nostre suport i solidaritat als companys i companyes de coalició.
Esperem que mai més es tornin a produir agressions d'aquest caràcter feixista-terrorista contra les forces progressistes del barri

Salut


Assemblea d'Esquerra Unida de Sant Andreu
Assemblea d' Alternativa Jove - Joves d'EUiA de Sant Andreu

2 Octubre 2007
Sant Andreu

EUiA CONDEMNA AMB FERMESA LA COL·LOCACIÓ D’UNA BOMBA A UNA SEU D’ICV

Miralles ha traslladat la solidaritat de la formació amb Iniciativa


Esquerra Unida i Alternativa ha condemnat amb fermesa la col·locació d’un artefacte explosiu a la seu d’ICV del districte de Sant Andreu de Barcelona. El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha enviat un comunicat en aquest sentit en nom de la Permanent de la formació, que s'ha reunit aquest matí. En ell, EUiA trasllada a la direcció i totes les agrupacions d'Iniciativa per Catalunya Verds la seva solidaritat davant l'intent d'agressió.