dimecres, 16 de maig del 2007

27 de maig VOTEM ICV-EUIA-EPM

TOTS I TOTES, A MARCAR LA DIFERENCIA


VOTA ICV-EUIA-EPM


EL VOT ÚTIL DE L'ESQUERRA


PER UNA EUIA AMB MÉS FORÇA

diumenge, 6 de maig del 2007

EU DENÚNCIA L’ACOMIADAMENT IMPROCEDENT DE LA SEUA CANDIDATA A L’ALCALDIA DE BENICARLÓ PER MOTIUS POLÍTICS

NOTA DE PREMSA

EU DENÚNCIA L’ACOMIADAMENT IMPROCEDENT DE LA SEUA CANDIDATA A L’ALCALDIA DE BENICARLÓ PER MOTIUS POLÍTICS


Des d’EU es considera el fet d’extrema gravetat, i es demana la condemna d’aquesta situació als demés grups polítics.

Fer política sembla ser un privilegi d’uns pocs, i presentar-se per segons quines opcions polítiques pot comportar automàticament represàlies contundents. De la nit al matí, la candidata a l’alcaldia de Benicarló per Esquerra Unida, Montse Trias, s’ha vist acomiadada, de manera improcedent, i sense cap tipus de justificació raonada, del seu lloc de treball.


La única justificació donada ( entre dents i veladament)pels responsables de l’antic treball de Trias, ha estat, el salt a la política d’aquesta.Es veu no han tingut cap tipus de problema en deixar amb una mà al davant i l’altra darrere a aquesta jove mare divorciada amb dos fills menors d’edat, pel greu delicte de voler defensar a les institucions, polítiques progressistes.


El candidat autonòmic d’EU, Carles Mulet, ha condemnat amb rotunditat aquesta actuació que ha qualificat de feixista i intolerable “ més sent els autors materials d’aquest acomiadament totalment improcedent, gent molt vinculada al PSOE de la comarca. Per eixe motiu, demanem una condemna rotunda i sense pal·liatius a les demés forces polítiques d’aquest fet reprovable, i que esperem siga sancionat per la justícia. No es pot perseguir i assetjar a una persona per presentar-se en una candidatura d’esquerres.”


Des d’EU s’ha volgut mostrar tot el suport personal i anímic a la candidata a l’alcaldia de Benicarló, així com estudiar totes les accions legals contra els autors d’aquest atemptat al sistema democràtic.


Adjunte l’escrit de la pròpia Trias, explicant el cas:


TREBALLAR O CALLAR
?


Cada 1 de maig recordo amb indignació i pena, històries d’ injustícies, represàlies, racisme i intolerància que han patit i pateixen milers de treballadors i treballadores. Em dol recordar la fam que passaren els meus avis paterns, en retornar a Figueres després de la guerra i trobar-se amb que ningú volia contractar al meu avi perquè era republicà...


En aquella època era el pa de cada dia: negar-li el pa a aquells que havien lluitat o s’havien oposat al règim dictatorial.


Enguany, 68 anys després de les penúries que patiren els meus avis, m’agradaria poder dir que tot això ja forma part del passat més ranci i intolerant de la història espanyola... però no ho puc dir: encara existeixen amos o empresaris que dediquen més atencions a un gos de raça que als treballadors que contracta.


I si opto per posicionar-me tan durament és perquè, aquest 1er de maig, en plena democràcia, visc en carn pròpia exactament el mateix que el meu avi en plena dictadura, va suportar fins a la seua mort: quedar-se sense faena perquè al patró li va donar la gana.


Sí, ho puc dir ben alt i ben clar: en ple segle XXI, encara s’acomiada als treballadors i treballadores per pertànyer a un partit,per ser candidats d’una determinada opció política o per estar afiliats a un sindicat.


Amb el meu testimoni vull animar a seguir lluitant a tants homes i dones que com servidora, creuen fermament en la justícia i en els drets laborals.


Mentre existeixin patrons intolerants, sense ètica ni moral, caldran treballadors i treballadores disposats a defensar la llibertat de pensament i el dret a ser respectats, en un món en el que cada dia, es tendeix a globalitzar la insolidaritat i la desigualtat.


Montse Trias

Alcaldable de Benicarló per EU

Benicarló, 1 de maig de 2007

dissabte, 5 de maig del 2007

Entrevista a Julio Anguita

Julio Anguita alerta: "Puede que mañana tengamos

aquí una república desde la derecha

y los nuestros como tontitos irán con la bandera"

http://www.larepublica.es/spip.php?article5261

dimecres, 2 de maig del 2007

Visca l'1 de Maig, Visca la Classe Obrera

EUiA PARTICIPA A UNA MANIFESTACIÓ DE L’1 DE MAIG PASSADA PER AIGUA PERÒ AMB LES REIVINDICACIONS CLARES: ‘PER UNA OCUPACIÓ DIGNA I SENSE RISCOS: PROU ACCIDENTS!’


squerra Unida i Alternativa ha participat avui, Primer de Maig, en les diverses manifestacions unitàries convocades a Barcelona, Tarragona (a la imatge), Lleida i Girona en motiu del Dia Internacional dels Treballadors i les Treballadores. Amb el lema propi “Per una ocupació digna i sense riscos: prou accidents!”, i assumint també el de la coalició amb ICV a la marxa principal de Barcelona, “Un país en qualitat i drets, també en ocupació”, una àmplia delegació d’EUiA ha reivindicat un any més, malgrat el xàfec que ha caigut al conjunt de Catalunya, respecte per als drets de la classe treballadora i una ocupació digna i amb seguretat.

A la ciutat comptal hem vist portant la pancarta de coalició la portaveu d’EUiA i diputada d’ICV-EUiA, Mercè Civit, la responsable de Món del Treball, Núria Lozano, o la dirigent i candidata per Barcelona, Teresa Ortega. Per part d’ICV encapçalaven la delegació el president, Joan Saura, i el vicepresident i portaveu de la coalició al Parlament, Jaume Bosch, entre altres.

A les manifestacions i altres activitats convocades a la resta de capitals de demarcació, EUiA també ha estat molt present a través dels seus dirigents comarcals, afiliats de les assemblees territorials i candidats que es presenten a les eleccions municipals.

A continuació us adjuntem el manifest que ha elaborat EUiA en motiu del 1r de Maig:

Per una ocupació digna i sense riscos: prou accidents!

El Primer de Maig és una jornada reivindicativa i de solidaritat amb els i les treballadors i treballadores. Amb els i les treballadors i treballadores d’aquí i amb els i les d’arreu del món que lluiten per l’alliberament social i nacional en els seus països.

En un context de creixement econòmic com l’enregistrat els últims anys, en què l’economia espanyola ha crescut per sobre de la mitjana comunitària, i al qual els guanys de les empreses i la banca espanyoles i catalanes han estat rècords, aquests guanys no han repercutit positivament sobre els salaris, la jornada de treball, la prevenció de riscos laborals i, en general, les condicions laborals. Un model de precarització de la vida i el treball que es vol estendre a la resta d’Europa.

Volem fer especial esment a una autèntica xacra social: l’elevadíssima sinistralitat laboral, que ens situa al capdavant de l’Europa dels quinze, i que necessita d’un pacte nacional de totes les forces polítiques, amb el protagonisme dels sindicats, per a posar fi a un problema que, lluny de solucionar-se, aquest any ja ha provocat 35 noves víctimes mortals a Catalunya.

Una situació d’extrema gravetat, que requereix l’adopció de mesures, tant normatives com legislatives, de caràcter urgent com:

· Més informació i més formació
· Més mesures de seguretat i més inversió per prevenció a les empreses
· Més inspecció, amb més mitjans per a actuar, i més sancions
· Que es compleixi la Llei
· Que s’apliqui el Codi Penal a aquells que l’infringeixin
· Que la Fiscalia intervingui als accidents mortals i la Generalitat personi als processos judicials
· Que es facin públiques les empreses amb més accidents
· Que s’inclogui la prevenció de riscos a la negociació col·lectiva, així com la creació de la figura dels i de les delegats/des de prevenció territorials i sectorials.

A més d’això, per EUiA cal una acció política de solidaritat i de conscienciació amb els treballadors i les treballadores, de presència al carrer. Per aquest motiu, mentre es perllongui aquesta situació, celebrarem una concentració mensual a la Plaça St. Jaume, el proper dimecres, 9 de maig, a les 12h. EUiA estem molt satisfets d’haver pogut revalidar la majoria catalanista i d’esquerres, amb un creixement de la coalició ICV-EUiA, el que ha conduït al Govern d’Entesa.

En aquesta nova etapa, el Govern ha de continuar aprofundint en la línia ja endegada de polítiques socials i mediambientals, més propera a les necessitats dels treballadors i de les treballadores, front als interessos de les multinacionals i grans grups econòmics, que continuen en la seva línia de desmantellament del teixit productiu català, del tancament o deslocalització d’algunes empreses com: SERRA CAPEL, DOMAR, FICHET, SAS, etc... són només els últims exemples.

Els treballadors i les treballadores hem de participar a les eleccions del proper 27 de maig. És una oportunitat per a tenir més ajuntaments d’esquerres i ecologistes, una oportunitat per a fer créixer la coalició ICV-EUiA.

Per un TREBALL DIGNE i sense riscos
PER UNA OCUPACIÓ DE QUALITAT, ESTABLE I AMB DRETS
PEL DESPLEGAMENT DE L’ESTATUT AMB DRETS SOCIALS I
LABORALS AVANÇATS,
TRASPÀS DE LA INSPECCIÓ DE TREBALL, JA!
VISCA EL PRIMER DE MAIG!