divendres, 27 d’abril del 2007

MANIFEST D’EUiA DAVANT EL 1r DE MAIG

Esquerra Unida i Alternativa participarà, un any més, en les diverses manifestacions que s’han convocat arreu de Catalunya per reivindicar el Primer de Maig.

Entre els dirigents d’EUiA que hi participaran a la manifestació de Barcelona, sota el lema “Per una ocupació digna i sense riscos: prou accidents!”, s’hi troben el coordinador general, Jordi Miralles, la diputada i portaveu, Mercè Civit, i la responsable de Món del Treball, Núria Lozano.

A continuació us adjuntem el manifest que ha elaborat EUiA en motiu del 1r de Maig:

Per una ocupació digna i sense riscos: prou accidents!

El Primer de Maig és una jornada reivindicativa i de solidaritat amb els i les treballadors i treballadores. Amb els i les treballadors i treballadores d’aquí i amb els i les d’arreu del món que lluiten per l’alliberament social i nacional en els seus països.

En un context de creixement econòmic com l’enregistrat els últims anys, en què l’economia espanyola ha crescut per sobre de la mitjana comunitària, i al qual els guanys de les empreses i la banca espanyoles i catalanes han estat rècords, aquests guanys no han repercutit positivament sobre els salaris, la jornada de treball, la prevenció de riscos laborals i, en general, les condicions laborals. Un model de precarització de la vida i el treball que es vol estendre a la resta d’Europa.

Volem fer especial esment a una autèntica xacra social: l’elevadíssima sinistralitat laboral, que ens situa al capdavant de l’Europa dels quinze, i que necessita d’un pacte nacional de totes les forces polítiques, amb el protagonisme dels sindicats, per a posar fi a un problema que, lluny de solucionar-se, aquest any ja ha provocat 35 noves víctimes mortals a Catalunya.

Una situació d’extrema gravetat, que requereix l’adopció de mesures, tant normatives com legislatives, de caràcter urgent com:

· Més informació i més formació
· Més mesures de seguretat i més inversió per prevenció a les empreses
· Més inspecció, amb més mitjans per a actuar, i més sancions
· Que es compleixi la Llei
· Que s’apliqui el Codi Penal a aquells que l’infringeixin
· Que la Fiscalia intervingui als accidents mortals i la Generalitat personi als processos judicials
· Que es facin públiques les empreses amb més accidents
· Que s’inclogui la prevenció de riscos a la negociació col·lectiva, així com la creació de la figura dels i de les delegats/des de prevenció territorials i sectorials.
A més d’això, per EUiA cal una acció política de solidaritat i de conscienciació amb els treballadors i les treballadores, de presència al carrer. Per aquest motiu, mentre es perllongui aquesta situació, celebrarem una concentració mensual a la Plaça St. Jaume, el proper dimecres, 9 de maig, a les 12h. EUiA estem molt satisfets d’haver pogut revalidar la majoria catalanista i d’esquerres, amb un creixement de la coalició ICV-EUiA, el que ha conduït al Govern d’Entesa.

En aquesta nova etapa, el Govern ha de continuar aprofundint en la línia ja endegada de polítiques socials i mediambientals, més propera a les necessitats dels treballadors i de les treballadores, front als interessos de les multinacionals i grans grups econòmics, que continuen en la seva línia de desmantellament del teixit productiu català, del tancament o deslocalització d’algunes empreses com: SERRA CAPEL, DOMAR, FICHET, SAS, etc... són només els últims exemples.

Els treballadors i les treballadores hem de participar a les eleccions del proper 27 de maig. És una oportunitat per a tenir més ajuntaments d’esquerres i ecologistes, una oportunitat per a fer créixer la coalició ICV-EUiA.

Per un TREBALL DIGNE i sense riscos
PER UNA OCUPACIÓ DE QUALITAT, ESTABLE I AMB DRETS
PEL DESPLEGAMENT DE L’ESTATUT AMB DRETS SOCIALS I
LABORALS AVANÇATS,
TRASPÀS DE LA INSPECCIÓ DE TREBALL, JA!
VISCA EL PRIMER DE MAIG!

divendres, 20 d’abril del 2007

EUiA amb Oscar Figuera ( Secretari General del PCV)


Amb motiu de la visita de Oscar Figuera ( convidat pel Partit dels i les Comunistes de Catalunya ), el Secretari General dels Comunistes de Veneçuela, també va reunir-se i participar en varis actes amb Esquerra Unida i Alternativa, aixi com la visita al parlament de Catalunya, amb el Secretari General del PCC, Marià Pere, i els diputats d'EUiA Jordi Miralles i Merce Civit.


Per a més informació:

http://acteamboscarfiguera.blogspot.com/

dijous, 19 d’abril del 2007

Suport als treballadores de Delphi

http://www.aytopuertoreal.es/riim/webmunicipal.nsf?Open

Companys i companyes, firmeu per donar suport als companys i companyes afectats pel tancament de Delphi.

dilluns, 16 d’abril del 2007

Correa triunfa con más del 80 por ciento de los votos

La propuesta del presidente socialista por el "sí" a una Asamblea Constituyente tiene en Ecuador algo más del 81%, con la mitad de los sufragios escrutados. El "no" se lleva apenas el 13%.

Correa triunfa con más del 80 por ciento de los votosEl escrutinio no sólo confirmó el resultado que transmitieron los sondeos previos, sino que fortaleció con números más altos el proyecto de Rafael Correa. La propuesta del presidente socialista de Ecuador por el "sí" a una Asamblea Constitucional para reformar la Carta Magna se apodera del 81,23 por ciento de los votos, con la mitad de los sufragios escrutados.

En la vereda de enfrente,
el "no" se queda con el 13,03 por ciento, según informó el Tribunal Supremo Electoral (TSE) en su página web. Hasta esta mañana, se llevaba escrutado el 52,17 por ciento de las actas (19.235 sobre un total de 36.873).

El conteo arroja un triunfo del "sí" por 2.795.007 votos frente a 448.169 sufragios para el "no". Los votos en blanco, en tanto, suman 24.454 y los nulos llegan a 173.073.

Ahora, los ecuatorianos afrontarán
una nueva elección entre fines de octubre y comienzos de noviembre: será para seleccionar a los 130 asambleístas que redactarán la nueva Constitución.

Correa busca modificar la Carta Magna de 1998 que, entre otras cosas, faculta al Congreso a destituir a los presidentes, como ya sucedió con Abdalá Bucaram, Jamil Mahuad y Lucio Gutiérrez. Y ha dicho que "su proyecto" no incluye incorporar la reelección. También planteó devolver al Estado un rol protagónico en la economía, dolarizada desde 2000.

En conferencia de prensa luego de que se conociera su triunfo, el Presidente ecuatoriano aseguró que la aceptación del plebiscito no es un "triunfo de un solo hombre, sino de la patria". Como dijimos, el pueblo ecuatoriano aprendió a confiar en nosotros, se ha dado cuenta de que cumplimos", afirmó Correa.

dissabte, 14 d’abril del 2007

EUiA, per la III República

UN MILER DE CIUTADANS VOTEN PER LA REPÚBLICA EN EL REFERÈNDUM SIMBÒLIC ORGANITZAT PER EUiA A LA RAMBLA BARCELONINA



Aquest dissabte 14 d’abril, EUiA ha celebrat el 76 aniversari de la proclamació de la II República amb un referèndum simbòlic en plena Rambla de Canaletes, presidit pel coordinador general de la formació política i vicepresident de la coalició ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles.

El dirigent d’EUiA ha declarat que en aquesta data “és necessari recordar els qui van defensar la legalitat de l’estat republicà front l’aixecament feixista”. Miralles ha afegit que aquest referèndum simbòlic és, d’una banda, “un homenatge a la República, que va significar un avenç en el drets socials, nacionals i de les persones” i, al mateix temps, una manera d’expressar “el compromís d’EUiA, perquè creiem en una república de futur”. Miralles ha recordat que “els nostres veïns europeus són repúbliques”, referint-se a països com França, Itàlia o Portugal, i l’ha reclamat per a Espanya, afirmant que és el model d’estat més democràtic i modern, front la monarquia, que ha qualificat de “obsoleta i poc transparent”. En paraules del coordinador general d’EUiA, “Si podem triar els nostres representants al Parlament i als ajuntaments, també hem de poder triar el cap d’estat”. En aquest sentit, Miralles creu que ara que existeix el compromís per part del govern de recuperació de la memòria històrica, també hauria d’obrir-se el debat sobre el model d’estat “per practicar la democràcia en tota la seva dimensió”. Així mateix, el coordinador general d’EUiA ha reclamat que la casa reial espanyola sigui tant transparent com les administracions públiques: “Ens costa milions d’euros i no saben exactament quins sous ni qui patrimoni tenen, mentres altres monarquies com l’anglesa, que és més carca, sí que ho declaren i paguen impostos”.

Tot i el temps plujós, més d’un miler de ciutadans i ciutadanes de totes les edats han participat en el referèndum organitzat per EUiA, per a deixar patent que prefereixen un estat republicà enlloc de la monarquia. La gent gran que va viure la II República ha mostrat la seva satisfacció en veure la simbologia republicana i molts joves s’han apropat encuriosits i també han dipositat el seu vot. L’acció ha començat a les de les 11 del matí i a més d’instal.lar una taula amb les urnes, els militants d’EUiA han enlairat uns globus de grans dimensions amb els colors de la bandera republicana. Passada la una del migdia, el recompte de paperetes ha donat com a resultat 1.053 vots a favor de la República, 21 de pro monàrquics, un vot en blanc i un de nul. Al llarg del matí també s’han venut 111 metres de bandera republicana, al preu d’un euro el metre.

EUiA també ha celebrat aquest referèndum simbòlic a d’altres localitats catalanes, com Granollers, l’Hospitalet de Llobregat o Barberà del Vallès. Al de Barcelona hi han participat, a més de Jordi Miralles, altres dirigents d’EUiA i candidats a les llistes de la coalició a les properes eleccions municipals, com Francisco Javier Sánchez, coordinador de la branca juvenil de l’organització, Alternativa Jove-Joves d’EUiA, que ha impulsat aquesta activitat, la portaveu d’EUiA i diputada al Parlament de Catalunya, Mercè Civit, el cap de llista a Sant Adrià de Besòs, Gregorio Belmonte, i Isabel Ribas, la coordinadora d’EUiA de Barcelona i nº 5 a la llista encapçalada per Imma Mayol.

dijous, 5 d’abril del 2007

Concentració contra el terrorisme patronal !

Membres de l'assemblea d'EUiA de Sant Andreu
vam participar a la concentració a Plaça Sant Jaume
el dimecres, contra la siniestralitat laboral, i per
una mobilització de les forçes populars contra
aquesta xacra.

dimarts, 3 d’abril del 2007

HA MORT EL DIRIGENT D’EUiA I REGIDOR DE SALUT PÚBLICA DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA, IGNASI FINA

EUiA lamenta profundament la mort del company Fina i lloa una trajectòria política marcada pel seu compromís amb la lluita antifranquista, les esquerres i la seva ciutat

30/03/07. El dirigent d’EUiA i regidor de Salut Pública de l’Ajuntament de Barcelona, Ignasi Fina, ha mort aquesta tarda després de no haver superat la crisi cardíaca aguda que va patir el passat 18 de març. Fina estava ingressat des de llavors a la Unitat Coronària de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Esquerra Unida i Alternativa lamenta profundament la desaparició del seu company, que actualment era membre del Consell Nacional de la formació. En els pròxims dies se li farà un acte d’homenatge i comiat després de la donació a la ciència del seu cos, tal i com era la seva voluntat.

Nascut a Barcelona, metge de professió, Fina era especialista en Medicina Laboral i Salut Pública. L’any 1980 va crear el primer centre municipal de Salut Laboral a la ciutat. Va ser membre fundador del Sindicat Democràtic Universitari d’Estudiants de la Universitat de Barcelona (SDEUB), fou lluitador antifranquista i fins avui era també membre de la direcció del Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC).

Ignasi Fina fou elegit regidor de l’Ajuntament de Barcelona a les darreres eleccions municipals del 2003, en la llista d’ICV-EUiA, i tot i que no repetia, per a les actuals tancava simbòlicament la llista de la coalició juntament amb les històriques lluitadores antifranquistes Maria Salvo i Neus Català. Actualment era el màxim responsable de la regidoria de Salut Pública en el govern municipal.