dimecres, 28 de març del 2007

Qui deia que el socialisme no avança al món?

Misiones educativas deben organizarse en Unidades Productivas Socialistas
ABN 27/03/2007








Caracas, 27 Mar. ABN.- Durante su programa Aló, Presidente, número 279, el presidente venezolano, Hugo Chávez Frías, llamó a los participantes en las misiones sociales a organizarse «en sociedades productivas que tengan un sentido de pertenencia para contribuir así con la construcción del socialismo venezolano».

Chávez indicó que los integrantes de las misiones deben ser capaces de movilizarse socialmente a la hora de defender la revolución «para que el pueblo deje de ser sólo una masa y vaya adquiriendo niveles organizativos, que sea más bien una multitud organizada».

Reiteró que el área económica es fundamental para lograr la transformación definitiva del sistema capitalista. Se trata de crear la «Misión Robinson y Ribas Productivas» que permitirán a los venezolanos estudiar y trabajar al mismo tiempo.

«Si no transformamos el modelo capitalista, si no echamos atrás los paradigmas y los valores capitalistas, es mentira que vamos a construir un socialismo. Es imprescindible ir construyendo unidades económicas que sean propiedad colectiva y no privada, para satisfacer las necesidades de la colectividad».

Este nuevo modelo económico requiere de un proceso adicional de organización, dotación, capacitación y equipamiento, explicó el presidente Chávez al momento de encomendarles a las Comisiones Presidenciales de cada misión, estructurar las Unidades Productivas.

Se trata del nacimiento del hombre, la mujer y la sociedad nueva bajo el esquema de una economía colectiva donde todos participen en la búsqueda de la solución del problema de las comunidades.

El pronunciamiento de Chávez tuvo lugar mientras entregaba certificados de sexto grado a estudiantes de la Misión Robinson II, evento efectuado en el Teatro Teresa Carreño, en Caracas.

Prisa-PP

Un article de Pascual Serrano

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=48818

diumenge, 25 de març del 2007

EL CONSELL NACIONAL D’EUiA DONA AVUI EL VIST-I-PLAU A LES CANDIDATURES PER A LES ELECCIONS MUNICIPALS DEL MAIG

Miralles fa una valoració ‘altament positiva’ de l’acord d’EUiA amb ICV i les EPM, que presentaran més de 350 llistes arreu del territori

El Consell Nacional d’EUiA dona avui el vist-i-plau a Barcelona a les candidatures que presentarà en coalició amb ICV i les Entitats pel Progrés Municipal a les pròximes eleccions municipals, més de 350 arreu del territori català. El coordinador general d’EUiA i vicepresident de la coalició al Parlament, Jordi Miralles, ha valorat l’acord titllant-lo d’altament positiu, “ja que suposa un creixement important respecte del 2003, quan en varem presentar 163”. Miralles també ha pronosticat un increment destacable en el nombre de regidors, “que creiem que passaran a 600 dels al voltant de 400 que tenim ara”, i en el suport electoral, “perquè tenim possibilitats d’arribar a un 15% de l’electorat”.

El coordinador general d’EUiA s’ha mostrat convençut que “aquest increment convertirà la nostra coalició en una de les bases imprescindibles per garantir majories d’esquerres i governs d’entesa a molts indrets de Catalunya”.

Evolució i creixement d’EUiA dins la coalició

Miralles ha volgut destacar l’evolució que ha fet EUiA des del 2003, superant dificultats en ciutats com Tarragona, el Prat, Santa Perpètua, Gavà, La Llagosta, Roses o Badia del Vallès, on la coalició va anar per separat i ara hi presenta llista conjunta.

El coordinador general d’EUiA també posat de manifest el creixement de la formació en el marc de la coalició, assegurant que “estem satisfets perquè EUiA encapçalarà en ciutats importants com L’Hospitalet, Sant Adrià, Gavà, Barberà del Vallès, Blanes, i a capitals de comarca del Camp de Tarragona com Valls, el Vendrell o Montblanc. També on hi tenim alcaldia o hi optem, com Martorelles o Montornès del Vallès Oriental”.

La taca roig i verda, que representa la justícia social, l’ecologia i la participació ciutadana, s’estendrà encara més per tot Catalunya”, ha augurat finalment Miralles.

divendres, 23 de març del 2007

Comunicat de l'Harmonia

Des del col·lectiu de persones i entitats impulsores del projecte de L’HARMONIA* volem donar a conèixer els següents fets:

El passat dia 23 de març havíem convocat una xerrada-col·loqui a l’auditori de Can Fabra (aforament 100 persones) sobre la necessitat d’equipaments culturals gestionats per entitats i per això vam seguir els tràmits administratius corresponents tant a Can Fabra com al Districte.

La nostra sorpresa ha estat la no autorització de l’Ajuntament de Barcelona-Districte de Sant Andreu a la celebració d’aquest acte a Can Fabra i la proposta de realitzar-lo a la Sala de Projeccions del Centre Cívic (aforament 35 persones) com a lloc alternatiu. La comunicació la vam rebre una setmana abans de la xerrada, amb els cartells i publicitat preparats i amb els ponents confirmats (Felipe Aranguren, llicenciat de Ciències Polítiques; Miqui Espum, cofundador i director de La Fura dels Baus; Manuel Delgado, antropòleg de la Universitat de Barcelona; i un membre de la Gestora de l’Ateneu de 9 Barris). La raó al·legada és que la xerrada no s’adequa a les activitats que habitualment es programen en aquest equipament.

No entenem per què se’ns aplica aquest criteri quan amb aquest acte precisament volem donar a conèixer el projecte cultural que L’Harmonia vol desenvolupar a Sant Andreu de Palomar. Un projecte que pretén aconseguir un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona perquè Sant Andreu disposi d’un espai públic amb creacions i gestió fetes des de les pròpies entitats que en seran usuàries.

Encara s’entén menys aquesta prohibició quan l’auditori s’ha estat utilitzant regularment per la celebració d’actes semblants al qual L’Harmonia volia dur a terme. Entendríem un canvi d’ubicació si les característiques tècniques de l’auditori no permetessin fer l’acte programat, però no ens sembla de calaix la seva negativa si la raó és que la xerrada no s’adiu a les activitats pensades per Can Fabra.

Considerem que la situació és encara més injusta quan en el web de Can Fabra s’afirma que des del districte s’aposta per “la complicitat del tercer sector” i impulsen un model de gestió amb un clar sentit de servei públic de proximitat” el qual garanteixi un servei més proper i adaptat a les necessitats i a les expectatives de la ciutadania”; o bé l’actual campanya publicitària de l’Ajuntament de Barcelona “Redescobreix els espais públics. Són teus. Cuida’ls”.

Tot això ens reafirma en la necessitat d’un equipament cultural a Sant Andreu gestionat per conveni pels propis col·lectius, com ja ho són l’Ateneu Popular de Nou Barris, la Farinera del Clot o la pròximament inaugurada Casa Orlandai a Sant Gervasi.

La nostra intenció és, doncs, seguir endavant amb aquest projecte, sumant cada cop més col·lectius i persones, i treballant per l’obertura d’equipaments públics que permetin programar i difondre amb llibertat tot tipus de propostes culturals a Sant Andreu de Palomar.

HARMONIA

Ateneu Popular i Cultural

*L’Harmonia és un projecte d’ateneu popular i cultural a l’antic complex de la Fabra i Coats. (http://ateneuharmonia.blogspot.com)

divendres, 16 de març del 2007

Cassolada popular contra la manipulació de la dreta

Ahir dijous una cinquantena de veïns i veïnes de Sant Andreu, va mostrar la seva indignació envers les manipulacions i mentides de la dreta , amb una cassolada a l'ajuntament del districte.

Cada dijous a les 22:00 hores, es realitzarà aquesta acció a Plaça Orfila.

EUiA de Sant Andreu, participa i recolza aquestes accions.

dimecres, 14 de març del 2007

Diputado español denuncia a Aznar por crímenes de guerra

Madrid, 13 mar (Prensa Latina) El diputado de Izquierda Unida (IU) en Málaga Antonio Romero denunció ante la Fiscalía al ex presidente del gobierno José María Aznar como criminal de guerra por haber participado en la invasión a Iraq.


La denuncia fue presentada la víspera en esa instancia, señala hoy en una información el diario El País, el cual indica que por esa razón Romero ha reclamado que se abra investigación y proceso judicial contra el ex mandatario.


Entre los crímenes de guerra responsabilidad de George W Bush, Anthony Blair y Aznar en Iraq, Romero destaca: "causar la muerte de cerca de 700 mil iraquíes, la mayoría civiles, durante los tres años de ocupación, y destrucción de infraestructuras civiles".


Añade a esa lista "desencadenar el abandono del país de dos millones de iraquíes, ahora refugiados en el extranjero, y 2,3 millones de desplazados en el interior de Iraq", precisa el diario.


También, "el robo de recursos petroleros iraquíes; saqueo de tesoros culturales, masacre de civiles incluyendo muchas mujeres y niños; uso de armas ilegales, tales como uranio empobrecido y bombas de fósforo contra ciudades completas".


Incluye entre las acusaciones la detención de "miles de inocentes en cárceles y campamentos masivos donde se tortura, golpea y humilla" y "destrucción de un país entero; sembrar el terror en Iraq, legalizar la tortura y organizar secuestros a nivel internacional".


El diputado añade que "la invasión de Iraq fue un crimen de guerra. Se basó en mentiras como la existencia de armas de destrucción masiva" y recordó que "recientemente Aznar ha reconocido en público que no había ese tipo de armas".

Denunció que "desde marzo de 2003 a julio de 2006 han muerto 654 mil 965 personas (600 al día), el 2,5 por ciento de la población iraquí".


La denuncia precisa que en 2003 en Islas Azores Bush, Blair y Aznar planearon esa guerra al margen de la ONU y del Derecho Internacional.


Acusó al ex presidente español de poner "las bases militares a disposición del despliegue de Estados Unidos para la ocupación, y envió militares españoles a la guerra ilegal".


También "envió policías a Guantánamo, prisión ilegal donde se conculcan los derechos humanos y civiles"; "puso en peligro la vida de periodistas, soldados y agentes del CNI en Iraq, y situó a España en el punto de mira del terrorismo islamista".


Romero basa su petición de investigación en la Carta de Naciones Unidas, la Declaración Universal de Derechos Humanos, la Convención de Ginebra y la Constitución española, entre otras normas.


diumenge, 11 de març del 2007

Chavez "El mundo necesita médicos y no tropas de asalto o portaviones"

Noticia extreta de Granma:

BUENOS AIRES, 9 de marzo.— El presidente Hugo Chávez instó hoy aquí a Estados Unidos a cambiar los portaaviones nucleares y las tropas de asalto por médicos para salvar vidas en el planeta.

Ante miles de personas reunidas en un estadio de fútbol de la capital argentina, el jefe de estado venezolano dijo que el mandatario estadounidense, George W. Bush, pretende impedir la oleada de cambios que tienen lugar en el continente y "no se lo podemos permitir".

Desmintió que su actual visita a Argentina y el próximo viaje a Bolivia, constituyan un intento de contrarrestar la gira por cinco países latinoamericanos del mandatario estadounidense, a quien calificó de cadáver político.

El presidente de Estados Unidos, para poder hablar de justicia social, debe retirar de inmediato las tropas de Iraq, aseguró Chávez en medio de consignas antimperialistas y de apoyo al proceso bolivariano e integracionista en la región.

Ridiculizó el monto de asistencia que el jefe de la Casa Blanca trae en carpeta para el periplo, y recordó que el gasto militar de Estados Unidos llegó a los 600 000 millones de dólares durante el año 2006.

"Parece que después de siete años Bush descubre que hay pobreza en Latinoamérica. Si quiere contribuir para acabar con ella, pues entonces que condone la deuda externa y elimine las políticas de Estados Unidos hacia el libre comercio", enfatizó según un despacho de la Agencia Bolivariana de Noticias.

Denunció que Washington desató una guerra mundial, cuyos exponentes son la agresión a Iraq, los aprestos bélicos contra Irán, y el propio golpe de Estado del 2002 y los intentos de desestabilización en Venezuela.

Entretanto, Bush arribó a la capital uruguaya, escenario de manifestaciones de repudio a su visita, al igual que ocurrió en Brasil y anuncian con reeditarse en el resto de su gira latinoamericana.

dimecres, 7 de març del 2007

150 PERSONES ES CONCENTREN A LA PLAÇA SANT JAUME EN PROTESTA PER LA SINISTRALITAT LABORAL


L’acció, on ha participat Jordi Miralles, estava convocada per EUiA


La Plaça de Sant Jaume ha acollit avui la primera concentració convocada per Esquerra Unida i Alternativa en solidaritat amb les víctimes per accidents de treball a Catalunya i en protesta pels alts índex de sinistralitat laboral. La concentració s’ha fet a les 12 del migdia i ha comptat amb la participació de diversos càrrecs electes de la formació, com els diputats Jordi Miralles, també coordinador general, i Mercè Civit, portaveu adjunt d’ICV-EUiA al Parlament.


Després de la concentració, on s’ha desplegat una pancarta amb el lema “El treball és un dret, no és un risc. 2007: 15 morts”, Miralles ha explicat que l’acció s’emmarca en la voluntat d’EUiA de “fer visible la greu situació d’inseguretat que pateixen molts treballadors i treballadores a Catalunya i que recau principalment en la irresponsabilitat de les empreses. Per això creiem que és necessària més informació i formació per als treballadors. Però sobretot més inspecció que vagi acompanyada de sancions exemplars a les empreses que incompleixen la llei en prevenció de riscos laborals, tenint en compte que la butxaca és la única cosa que els preocupa”.


A la concentració també hi han assistit dirigents d’EUiA com la responsable de Món del Treball, Núria Lozano, i altres càrrecs de govern de la formació, com el Director General de Relacions Institucionals, Fèlix Alonso i el Director del Servei de Meteorologia de Catalunya, David Rodríguez. Hi ha participat, entre altres regidors d’EUiA, el de Salut Pública de l’Ajuntament de Barcelona Ignasi Fina. La protesta ha tingut el suport de personalitats rellevants del món del treball no vinculades a EUiA, com la responsable de Salut Laboral de CC.OO a Catalunya, Neus Moreno o el president de l’Associació de Treballadors Pakistanesos, Javed Ilyas.


La concentració, recordem, és una de les mesures acordades per la direcció d’Esquerra Unida i Alternativa per tal de conscienciar la societat d’una xacra social, la sinistralitat laboral, que a Catalunya acaba amb la vida i la salut de centenars de treballadors l’any. L’objectiu de l’organització és mantenir la convocatòria de concentracions el primer dimecres de cada mes si continuen morint treballadors.

dijous, 1 de març del 2007

Cinema de Classe a Sant Andreu


03-03-2007


Passi dels documentals:


Història d´una vaga "LAFORSA"


El efecto Iguazú (Sintel)


En acabar, es realitzarà un debat entre els participants i per finalitzar, es farà un pica-pica per als companys i companyes.


Si esteu interessant a participar envieu un correu a bcnest@joventutcomunista.org