dimecres, 20 de setembre del 2006

Carta als veïns de Sant Andreu

Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) és un moviment polític i social sobirà jurídicament i política, constituit com projecte autònom de l'esquerra transformadora i anti-capitalista. Generant dinàmiques, té l'objectiu de contribuir al desenvolupament d'una alternativa transformadora que pugui impulsar un sistema de vida, producció i consum diferent de l'existent: una societat socialista més justa i igualitària, compromesa amb els drets humans i radicalment democràtica , que pugui viure de forma sostenible en un planeta habitable.

L'assemblea d'EUiA a Sant Andreu, es presenta així amb una voluntat de treball polític, però també social al nostre districte.Organitzar els treballadors i estudiants per defensar i ampliar els seus drets, aprofundir en el necessari vincle entre las plataformes polítiques i els moviments socials, que entenem com base d'una societat avançada i transformadora .On la democracia radical participativa estigui a tots els ambits de la societat.

La nostra assemblea porta ja uns anys treballant al districte, amb campanyes nacionals com treball digne, el 75è aniversari de la II República, l'educació gratuita laica i de calitat , la ILP per fer 30.000 places d' escoles bressol de 0 a 3 anys , així com treballant al grup municipal amb propostes sobre el temes que ens afecten de més a prop. Ara volem intensificar la nostra feina i donar-vos-la a conèixer, a la vegada que establim eines que ens permetin conèixer més i millor les opinions i inquietuds dels veïns del poble de Sant Andreu , Sagrera , Congrés , Trinitat Vella , Baró de Viver , Bon Pastor i Navas.

diumenge, 17 de setembre del 2006

La noche de los lápices, 30 años después

Homera Rosetti

La Plata - Argentina, 16 de setiembre de 1976

Tienen entre 16 y 18 años, con la ternura de la infancia en el rostro y la utopía de la adolescencia en el alma. Con los típicos delantales blancos reclaman el boleto escolar, suprimido por el gobierno militar. Creen que su demanda es justa, especialmente para los chicos pobres, que no pueden permitirse el coste del billete hasta el colegio. Viven en La Plata, son militantes de primera línea en sindicatos y organizaciones estudiantiles y los fines de semana ayudan en las villas miseria.

En esa madrugada son arrancados de sus casas por los hombres del general Camps, jefe de policía de La Plata, en su plan perverso de eliminar cientos de adolescentes "subversivos". Pablo Díaz, secuestrado el día 21, sobrevive al horror y tiene fuerzas para contar lo vivido en el campo clandestino "Pozo de Banfield", donde permanece cuatro meses con sus compañeros y otros secuestrados.

La represión del régimen militar argentino se descargó con especial virulencia sobre el movimiento estudiantil secundario. Centenares de adolescentes fueron secuestrados, torturados y asesinados en el marco de un plan diseñado para abortar cualquier posibilidad de construir una sociedad más justa en la revuelta Argentina de los setenta. Todavía hoy quedan muchos asesinos impunes; pero también muchos más jóvenes que continúan la lucha por un mundo mejor.

Los desaparecidos son: Claudio de Acha 16 años
Horacio Ungaro 16 años
María Clara Ciocchini 17 años
María Claudia Falcone 16 años
Pablo Díaz 18 años (reaparecido)
Francisco López Muntaner 17 años
Daniel A. Racero 18 años


¡PRESENTES!

( text extret de la web del PSUCviu )

dimarts, 12 de setembre del 2006






Membres d 'Esquerra Unida i alternativa de Sant Andreu van participar en l'acte d'homenatge al president xilè Salvador Allende. Aqui hem pujat varies fotos de l'acte.

Venceremos !!

dilluns, 11 de setembre del 2006

Un altre 11 de setembre, fa 33 anys...



Ultimes paraules ( lletra i so )

http://www.marxists.org/espanol/allende/11-09-73.htm

dimarts, 5 de setembre del 2006

MANIFEST DE L'11 DE SETEMBRE

Som una nació,

Per una Catalunya d’esquerres


L’11 de setembre és per EUiA una Diada reivindicativa i festiva. Una diada per a continuar defensant l’avenç amb més drets socials i nacionals per Catalunya.

La Diada Nacional d’enguany arriba després de l’aprovació del nou Estatut d’Autonomia que representa un important pas endavant en l’autogovern de Catalunya, amb una important millora de les nostres competències, amb un sistema de finançament més just i amb un capítol de drets i deures molt més ambiciós. EUiA aposta pel desenvolupament progressista d’aquest estatut, amb el ple exercici dels drets socials i nacionals de Catalunya. Tot i reconeixent els avenços, EUiA continua defensant el dret democràtic a l’autodeterminació i aposta per un Estat espanyol federal plurinacional i republicà.

Aquests tres anys de govern catalanista i d’esquerres han suposat importants avenços per la gent de Catalunya en moltes matèries, com l’increment de la despesa social, la millora de la sanitat i de l’escola pública, la creació d’habitatges i de places públiques d’escola bressol, la recuperació de la memòria històrica, l’actuació sobre els barris més degradats, la protecció d’espais naturals, l’ampliació dels drets de ciutadania i l’aprovació de l’esmentat Estatut. Però encara cal avançar més en polítiques orientades cap a les persones, especialment en política econòmica, laboral, fiscal i polítiques públiques: la distribució de la renda segueix sent injusta, la pobresa es manté molt alta, han crescut els accidents mortals de treball, la lacra de les deslocalitzacions d’empreses continua i el model econòmic pateix greus mancances.

L’1 de novembre hi haurà les eleccions al Parlament de Catalunya. EUiA aposta per una Catalunya i un govern d’esquerres. Per la qual cosa és imprescindible el creixement de la coalició ICV-EUiA, sustentat en un programa de transformació social molt més ambiciós.

Per un gir d’esquerres en la política econòmica i fiscal, proposem una reconsideració profunda del model de creixement econòmic i una política industrial fortament activa. Volem corregir el dèficit social de Catalunya, amb un increment de la progressivitat i la pressió fiscals a les rendes més elevades, és a dir que pagui més qui més té.

Per la plena ocupació, de qualitat, segura i sense precarietat, proposem una millora de les condicions de treball, una elevació del salari mínim, una disminució de la temporalitat i sinistralitat laborals i un combat decidit front a les deslocalitzacions.

Per la protecció social plena i la defensa del sector públic, cal continuar incrementant la despesa pública en salut, ensenyament i habitatge, volem assolir l’eradicació de la pobresa i proposem una llei catalana de ciutadania (inclosa la immigració) que garanteixi tots els drets humans, socials, laborals i polítics de tothom que viu i treballa a Catalunya i que permeti una regularització continuada de la gent immigrada treballadora que hauria de tenir el dret de vot a les eleccions municipals.

Per la millora del medi ambient i la qualitat de vida, caldrà acomplir els acords pendents de l’acord del Tinell i dels acords de Kyoto, proposem el tancament definitiu de les centrals nuclears, l’aposta per les energies renovables i la revisió del Pla d’Infraestructures de Catalunya.

Per l’aprofundiment de la democràcia, volem una reforma electoral que garanteixi una representació totalment proporcional, i proposem la participació de la ciutadania organitzada en l’elaboració dels pressupostos de la Generalitat en el capítol d’inversions.

Per la Catalunya de la pau i la solidaritat, proposem dedicar l’1% dels ingressos propis de les institucions a la cooperació, exigim l’acabament de l’ocupació de l’Iraq, el reconeixement de l’Estat Palestí i la retirada de l’exèrcit israelià dels territoris ocupats, també dels del Líban.

Per la defensa de la igualtat d’oportunitats, proposarem una Llei d’Igualtat que consideri la defensa dels drets de les dones com a eix prioritari de l’acció del govern, i lliutarem de manera decidida contra la violència de gènere amb compromís d'aprovar la llei prevista

Per la millora de les condicions de vida del jovent, actuarem contra la precarietat laboral, defensarem el dret i l’accés a l’habitatge i proposarem un pla de xoc per millorar les condicions d’emancipació dels joves, millorant entre d’altres els salaris mileuristes.

EUiA crida a la gent treballadora i al jovent a una Diada Nacional festiva i combativa.

Per la llibertat de Catalunya!

EUiA, Sempre a l’esquerra!

Solidaritat amb els treballadors de Domar

Noticia extreta de www.kaosenlared.net


Empleados de Domar inician mañana un encierro y una huelga indefinida en Martorelles


Los trabajadores de la empresa de lavadoras Domar iniciarán a partir de las 5.40 horas de mañana una huelga indefinida durante la cual se encerrarán en las instalaciones de la fábrica de Martorelles (Barcelona) para reivindicar unas mejores condiciones de despido para los 204 trabajadores afectados por el Expediente de Regulación de Empleo (ERE) presentado por la empresa el pasado mes de julio.

Domar presentó este ERE por la vía concursal el pasado 5 de julio, después de retirar en junio otro ERE --presentado por la vía administrativa-- que afectaba a 102 empleados.

Los administradores concursales ofrecen indemnizaciones de 45 días de salario por año trabajado, con un límite de 24 mensualidades, mientras que los sindicatos fijan el límite en 42 mensualidades como condición para abandonar la huelga.

El presidente del comité de empresa, Antonio Carreras, afirmó a Europa Press que los administradores llegaron a la primera reunión tras el verano --el pasado viernes--"sin propuestas, como si quisieran dejar pasar el tiempo" hasta el próximo lunes día 12 de septiembre, cuando finaliza el plazo para negociar el ERE.

El miércoles tendrá lugar una nueva reunión, y el jueves los sindicatos se reunirán con la directora general de Relaciones Laborales de la Conselleria de Trabajo e Industria de la Generalitat, Mar Serna, para intentar llegar a un acuerdo.

Sin embargo, "mientras no cambien las cosas", los trabajadores se turnarán para mantenerse encerrados en la planta de Martorelles las 24 horas del día, según explicó el delegado de CC.OO., Juan Gallardo.

El sindicalista también tildó el plan de viabilidad presentado por Domar de "inviable" y criticó que se despida a trabajadores que estaban cubriendo la plaza de otros empleados prejubilados. Además, reivindicó un plan de pensiones para los trabajadores cercanos a la edad de jubilación.

Asimismo, los sindicatos pidieron a Domar que pague a los acreedores y ofrezca unas condiciones "dignas" a los trabajadores y no convierta la venta de terrenos y naves en un "pelotazo inmobiliario".

dissabte, 2 de setembre del 2006

EL CONSELL NACIONAL D’EUiA APROVA LES LLISTES PER LES ELECCIONS DE L’1 DE NOVEMBRE I RATIFICA L’ACORD AMB ICV

El Consell Nacional d’EUiA, reunit avui a Barcelona, ha aprovat les llistes electorals de la formació que concorreran a les eleccions de l’1 de novembre conjuntament amb ICV.

Encapçalada pel coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, la llista de Barcelona està integrada per persones de referència en els àmbits sindical, universitari, feminista i solidari de Catalunya.

Miralles ha explicat que “Esquerra Unida i Alternativa aportarà a la candidatura de la coalició 8 dones i 10 homes, amb una mitjana d’edat de 36 anys i amb una equilibrada representació territorial del conjunt de les comarques barcelonines”. .

D’entre els seus integrants, el coordinador general d’EUiA ha destacat la número dos, Mercè Civit, secretària de la Dona de CC.OO a Catalunya. Una dona que Miralles ha definit com “la futura diputada d’EUiA, un referent del feminisme i el sindicalisme actiu a Catalunya”.

També ha destacat la presència de Jamal Lababidi, president de la Comunitat Palestina a Catalunya i Balears, que tancarà la llista de la coalició amb l’ex fiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo. Una aportació que Miralles ha titllat de comprimís cívic i solidari per part d’EUiA amb la pau a Palestina. Un altre dels integrants de la llista al qual ha fet referència és Francesc Orozco, “ex dirigent del PSC a l’Anoia, que ha decidit sumar-se al nostre projecte d’esquerres de debò”.

Pel que fa a Girona, Cristina Simó, representant del moviment feminista de la demarcació, serà qui encapçalarà la llista d’EUiA, mentre que els sindicalistes de CC.OO, Teresa Fortuny i Josep Maria Encuentra, ho faran per Tarragona i Lleida, respectivament.

L’acord amb ICV, ratificat

El Consell Nacional ha ratificat, per altra banda, l’acord signat amb ICV el passat 27 de juliol, “que hem valorat de manera positiva, entusiasta i engrescadora. Significa més representativitat institucional per a EUiA perquè allà on hi hagi representació de la coalició hi serem. Però també significa un creixement de la coalició i una oportunitat de continuar desplegant un projecte d’esquerres i catalanista a Catalunya”, ha explicat Miralles.

El CN, finalment, ha aprovat també la campanya “Sempre a l’esquerra”, que tindrà per objectius fer créixer EUiA amb nous afiliats i afiliades, crear noves assemblees de base, culminar el canvi en la imatge de la formació, incrementar la presència institucional, formar noves candidatures municipals amb ICV i aprofundir en una presència més regular de la formació a IU Federal.