diumenge, 30 de juliol del 2006

EUiA i ICV SIGNEN EL NOU ACORD ELECTORAL PER PRESENTAR-SE EN COALICIO A LES ELECCIONS AL PARLAMENT I LES MUNICIPALS


El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha valorat positivament el nou acord El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, i el president d’ICV, Joan Saura, han signat avui el nou acord electoral per presentar-se en coalició a les properes eleccions al Parlament i a les municipals del 2007.

Per Miralles, aquest acord representa “més coalició per una majoria d’esquerres a Catalunya” i ha afegit que “l’any 2002 l’acord electoral va ser un encert encara que, per a molts, els resultats de la coalició eren una incògnita i finalment van ser una sorpresa”.

El coordinador general d’EUiA ha afirmat que “La coalició és solvent, i això fa que, electoralment, hi hagin garanties de creixement per a les pròximes eleccions. Un creixement que te que veure amb el nostre programa d’esquerres, el rigor de la gestió i l’acció i la coherència.

El coordinador general d’EUiA ha valorat la negociació de l’acord com “ un procés democràtic i transparent”. Miralles ha afirmat que “el nou acord és positiu perquè avança en temes simbòlics. EA ha passat a la història, la coalició, en tots els seus grups institucionals, es denominarà ICV-EUiA”.

Miralles ha volgut felicitar als negociadors per la feina feta, especialment a Joan Josep Nuet, d’EUiA, i Jordi Guillot, d’ICV.Per la seva banda, el president d’ICV, Joan Saura, ha expressat la seva satisfacció per l’acord electoral al que s’ha arribat per continuar amb la coalició ICV-EUiA, i ha destacat la gran comoditat amb què s’han fet les negociacions.

A més Saura ha fet un balanç satisfactori de la feina feta durant aquests tres anys i ha pronosticat un creixement territorial de la coalició de cara a les pròximes eleccions.

divendres, 28 de juliol del 2006

PSUC_ 70 Anys


El 23 de Juliol del 1936 , es va fundar el Partit Socialista Unificat de Catalunya. Capdavanter en la lluita dels treballadors contra el feixisme, contra el franquisme i per una societat sense explotadors ni explotats.

L'assemblea d'EUiA de Sant Andreu celebra aquesta important data i el reconeixement a les desenes de milers de militants del PSUC que al llarg de la seva història van entregar-se en cos i ànima per una societat justa i igualitaria.

dimarts, 25 de juliol del 2006

MIRALLES “EUiA DONARÀ SUPORT A LA CAMPANYA D’EMERGÈNCIA PER PALESTINA I EL LÍBAN”

El representant de la Comunitat Palestiana a Catalunya, Jamal Lababidi, participa a la Comissió Nacional d’EUiA.

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha expressat avui en roda de premsa, abans de la reunió de la Comissió Nacional d’EUiA, “el comprimís d’EUiA amb la campanya d’emergència per Palestina i el Líban”.

Miralles ha volgut destacar la participació del Representant de la Comunitat Palestina a Catalunya, Jamal Lababidi, a la Comissió Nacional D’EUiA per demanar la col·laboració d’EUiA a la campanya d’emergència per Palestina i el Líban.

El coordinador general d’EUiA ha recordat “ el comprimís solidari per la pau del poble de Catalunya” i ha demanat “la contribució dels catalans i les catalanes per pal·liar la situació dramàtica i d’emergència que viuen el poble Palestí i Libanès”.

EUiA TANCA EL SEU PROCÉS DE PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES AL PARLAMENT


Mercè Civit serà número 2 d’EUiA per Barcelona .El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha valorat de forma positiva el procés intern, de presentació de candidatures a les eleccions al Parlament, que ha finalitzat avui amb unes llistes unitàries que recullen totes les sensibilitats d’EUiA.

Mercè Civit, membre del Consell Nacional d’EUiA, membre del Secretariat de CCOO i Responsable de la Secretaria de la Dona de CCOO, serà la número 2 d’EUiA per Barcelona a les pròximes eleccions al Parlament.

El procés, que finalitza avui, es va iniciar, fa quinze dies, amb la ratificació del Consell Nacional d’EUiA, per unanimitat, de la candidatura de Jordi Miralles com a cap de llista d’EUiA a les pròximes eleccions al Parlament.

divendres, 21 de juliol del 2006

NO A LA GUERRA

Concentración de Solidaridad con Palestina y el Líbano en Barcelona

Miles de personas se concentran contra 'ocupación' en Barcelona

Miles de personas se han concentrado en la plaza Sant Jaume de Barcelona, unas 3.500 según la organización, para denunciar 'la ocupación' del Líbano y condenar la 'demostración de fuerza de Israel', convocados por la 'Plataforma Aturem la Guerra', a la que se han sumado casi un centenar de entidades.

Durante el acto, iniciado con el sonido de las sirenas de los bombardeos, los asistentes han coreado lemas contra Israel y a favor de los derechos de los palestinos que han marcado el tono reivindicativo y pacifista de la concentración.

Con banderas y gritos de 'Paremos la masacre contra el pueblo palestino', 'Basta de impunidad del Estado de Israel' y 'Basta de pasividad de la UE', los asistentes han exigido de este modo 'la retirada inmediata del gobierno de Israel de Líbano y el cese de los bombardeos'.

El eje central de la concentración ha consistido en un manifiesto, leído por representantes de la plataforma, en el que se denuncia 'la invasión del Líbano' y se alerta de que esta escalada de violencia pueda extenderse a países como Siria e Irán.

En este sentido, el texto considera que 'llevar la guerra al Líbano es volver a reabrir las heridas de la guerra civil después de haber conseguido un cierta estabilidad política y social'.

Durante la concentración se han podido escuchar fragmentos de poemas sirios y palestinos, y se ha leído una nota desde Beirut de la periodista Maruja Torres, que con su palabras de apoyo 'a los pueblos oprimidos' ha arrancado el aplauso de las cerca de 3.500 personas concentradas.La convocatoria en Barcelona ha sido impulsada inicialmente por las entidades Comunitat Palestina, Xarxa d'Enllac amb Palestina, Sodepau y la Plataforma Aturem la Guerra, creada como reacción a la reciente guerra en Irak.

También se han adherido personalidades como Lluís Llach, Vicky Peña, Jordi Dauder, Carme Sansa, Biel Juan, Salah Jamal y Marina Rossell, quien ha cantado durante la concentración.


Fuente: Terra Actualidad - EFE

dijous, 20 de juliol del 2006

DECLARACIÓ D'EUiA: PROU MASSACRE CONTRA EL POBLE PALESTÍ


Retirada immediata de l’exercit israelià de Gaza, Cisjordània i Líban!Fora el Mur a Palestina! Pau al Pròxim Orient!L’ocupació i la guerra de terra cremada és contra Palestina i Líban.

L’estat israelià destrueix, impune en el terror militar, les vides, les cases i el territori, l’aigua i les oliveres, les infrastructures de la població civil palestina i libanesa.

Mentre, a l’ONU, es bloqueja el dret del poble palestí a disposar de la seva terra i del propi estat.

Hi ha delicte internacional i violació de la Convenció de Ginebra, però s’incompleixen i veten sancions i denúncies.El terror sionista s’abat per a sotmetre i si cal destruir l’Autoritat Nacional Palestina (ANP).

L’estat d’Israel no accepta els resultats electorals democràtics, empresona els diputats i ministres, a milers de gent palestina, impedeix el retorn dels refugiats i exiliats.

Amb el Mur com un gran camp de concentració, Jerusalem encerclada, amb el ressò de l’ocupació i la destrucció a Iraq, a Afganistan; l’Estat d’Israel va de la mà militarista dels Estats Units i Bush, amb el pla de sotmetre tot el Pròxim i Mitjà Orient.

La Comunitat internacional –la Unió Europea i els Estats Units- també és responsable de la massacre.

Cal que la Unió Europea suspengui l’acord preferent amb Israel. El govern de l’estat espanyol, el govern català, els ajuntaments, cal denunciïn i condemnin la guerra israeliana i la destrucció; cal que promoguin campanyes públiques cíviques d’ajut humanitari urgent a la població palestina.

Solidaritat amb la població palestina i libanesa .Tothom a la concentració de la Pl. de Sant Jaumedijous 20 de juliol, a les 20 h

dimarts, 18 de juliol del 2006

JOVES D’EUiA DENUNCIEN L’AIXECAMENT MILITAR QUE VA ACABAR AMB LA REPÚBLICA AMB UNA PERFORMANCE


Alternativa Jove-Joves d’EUiA ha portat a terme, avui 18 de Juliol, un acte per condemnar i denunciar l’aixecament militar que va acabar amb la IIa República, del qual es compleixen 70 anys.

La performance ha tingut lloc a la Plaça de la Catedral a les 11.45 hores.Durant l’acció, que ha portat per lema “Mai més 18 de juliol, República sempre”, els joves d’EUiA han repartit dossiers amb fotografies de residus franquistes que existeixen encara en diverses poblacions 70 anys després.

El Responsable de Alternativa Jove- Joves d’EUiA, Fran Sánchez, ha denunciat que “el franquisme encara existeix en moltes de les actituds dels politics del PP “ i ha recordat que “membres del PP Europeu es van negar a donar suport a la declaració de condemna de la dictadura de Franco al parlament Europeu”.

Sánchez, ha expressat la voluntat dels Joves d’EUiA de continuar denunciant la presència d’aquest símbols i ha recordat que “ja al 20 de novembre, 30 anys desprès de la mort del dictador, Alternativa Jove- Joves d’EUiA va denunciar que encara quedaven restes del franquisme a Catalunya fent una entrega de plaques a la Delegació del Govern, a la Generalitat i a la Federació de Municipis “.

A les 12.00 hores, s’ha fet un minut de silenci en condemna al cop feixista i la dictadura. Tot seguit, ha sonat l’himne republicà de Riego.


http://www.euia.org/docs/dossierdenuncia.pdf

dilluns, 17 de juliol del 2006

REPÚBLICA SEMPRE


ACTE D’ALTERNATIVA JOVE – JOVES D’EUiA: “MAI MÉS 18 DE JULIOL, REPÚBLICA SEMPRE”
Alternativa Jove-Joves d’EUiA portarà a terme, el pròxim 18 de juliol, un acte per condemnar i denunciar l’aixecament militar que va acabar amb la IIa República, del qual se’n compliran 70 anys. La performance tindrà lloc a la Plaça de la Catedral a partir de les 11.45 hores.

L’acció, que portarà per lema “Mai més 18 de juliol, República sempre”, comptarà amb la presència de representants de la direcció d’EUiA. Els joves repartiran dossiers amb fotografies de residus franquistes que existeixen encara en diverses poblacions 70 anys després.

A les 12.00 hores, es farà un minut de silenci en condemna al cop feixista i la dictadura. Tot seguit, sonarà l’himne republicà de Riego.

dissabte, 15 de juliol del 2006

LA SITUACIÓ A PALESTINA I EL LÍBAN - Comunicat Area Internacional d'EUiA

Malauradament la dolorosa història de la lluita del poble palestí, la violència i guerra quotidiana a l’orient Mitjà o la ocupació militar a l’Iraq, són tan presents i tan habituals que acaben per “normalitzar” la barbàrie de la guerra, l’imperialisme ianqui i/o sionista, el partiment i la mort dels pobles que resisteixen i lluiten per la seva sobirania.

Les nostres anàlisis més rigoroses es venen produint tradicionalment en àmbits de reflexió partidària o com aportacions individuals. Sortosament i coherent les diverses sensibilitats i organitzacions que integrem EUiA coincidim en profunditat en les nostres posicions, també en aquest tema

D’altra banda el nostre espai de comunicació físic i informàtic és tan limitat com tots i totes coneixeu, de tal manera que tan sols ens podem permetre ocasionals informacions pel que fa a política internacional. Un petit nucli de persones intentem el treball col·lectiu en aquesta area encara en fase de conformació. I ho fem encara amb una lògica prioritat pel que fa a Europa i el PEE donat el nostre compromís estatuari.

És per tot això que sovint primem les informacions que tenen a veure amb aspectes solidaris, socials i de cooperació, des de l’ area i la responsabilitat corresponent.

Tanmateix, hi ha moments puntuals especialment greus on és del tot necessària al menys una senyal de preocupació o indignació col·lectiva. Aquests dies, la nostra capacitat d’immunitzar-nos front a l’ horror ha quedat superada pels nous fets de la franja de Gaza i el sud del Líban.

També ens alarmen les tremendes repercussions político-militars que suposen la extensió del conflicte armat amb invasions i agressions israelianes dins territoris de països limítrofes i sobirans com Líban i Síria.

A EUiA ens declarem sempre partidaris i compromesos amb la pau i la no violència, però inequívocament i en paral·lel, amb el dret sobirà d’autodeterminació dels pobles i amb la justícia. En definitiva contra el militarisme, la violència, la guerra, és a dir, l’ imperialisme que avui és exercit pels governs còmplices dels EE.UU i d’Israel.

Els darrers dies l’exèrcit sionista ha envaït pobles i ciutats, assassinat civils, destruït carreteres i centrals elèctriques, dipòsits d’aigua, i tot el que troba al seu pas. No entrem ara en les preteses justificacions militars per una tan brutal i indiscriminada agressió. Rebutgem la “lògica” de la resposta bèl·lica i del càstig esgrimida pel Goliat que llença el seu poderós exercit contra el David palestí.

Condemnem un cop més el ja vell i insuportable domini i ocupació militar israelià i cridem als nostres companys i companyes a participar i donar suport a totes les iniciatives plurals i unitàries que es convoquin, i convoquem en els propers dies per protestar pel silenci i la tolerància culpable de les autoritats europees i la complicitat explícita i coautoria dels EE.UU.

Exigim, altra cop el compliment de les resolucions de NN.UU per part del govern israelià, els respecte a les decisions del poble palestí expressada democràticament a les urnes, la retirada immediata de les tropes sionistes dels territoris palestins i dels països veïns, en concret del Líban i Síria.

No oblidem aquests dies la important situació postelectoral que viu el Mèxic de les urnes embarassades. No oblidem el proper 26 de juliol, dia nacional i revolucionari de la Cuba i del seu poble i govern que estimem. Tanmateix ens fa un mal insuportable Palestina, com Iraq o el Sàhara. Aquest planeta no podrà reclamar-se civilitzat ni en pau mentre no es doni sortida als legítims drets i reivindicacions d’aquests pobles.


VISCA EL POBLE PALESTÍ !! ISRAEL, FORA DE GAZA, FORA DE CISJORDANIA, DE SIRIA I DEL LÍBAN !! Area d’Internacional d’EUiA

dimecres, 5 de juliol del 2006

L'assemblea d'EUiA al districte de Sant Andreu ja té blog !

L'assemblea d'EUiA al districte de Sant Andreu ja té blog !

Com tots sabeu l'assemblea d'Esquerra Unida i Alternativa a Sant Andreu porta temps fent molt treball al barri i ja era hora de disposar d'un espai a la xarxa per donar a coneixer el treball del moviment politic i social que representa Esquerra Unida i Alternativa , oferir un nou espai de debat, denuncia dels problemes que afecten al districte i una visió de la realitat diferent i alternativa a la que ens imposen els Mass Media cada dia constantment.

Esquerra Unida i Alternativa és una formació sobirana políticament i jurídica, compromesa en un projecte autònom de l'esquerra transformadora que, generant dinàmiques participatives i concretant les propostes programàtiques, té l'objecte de lluitar pels drets humans i democràtics, contribuir al desenvolupament d'una alternativa de transformació de manera que pugui impulsar un sistema de vida, producció i consum diferent de l'existent: una societat socialista més justa i igualitària, entesa com una democràcia radical participativa estesa a tots els àmbits de la societat.